fbpx
Matochresebloggen
matresa
matresa Tallinn Weekendresor

Årets första matresa går till Tallinn

Äntligen dags för årets första matresa – som går till Tallinn! En stad jag varit i flera gånger tidigare, senast för ett par år sedan då vi tog färjan över hela familjen för en weekend i Tallinn och testade massor intressanta restauranger och barer.

Det kändes redan då att krögarna verkligen var snabba med att plocka upp trender inom mat och dryck – och kunde även “sätta smakerna” som man beskriver det i Sveriges Mästerkock!

Det gav mersmak, men som vanligt blev det inte av direkt inpå. Men för ett par månader sedan var jag på ett event på Estlands ambassad där en inrest kock från restaurant Päris i Tallinn lagade en fantastiskt god middag matchande med drycker från Estland.

matresa

Efter det blev jag ännu mer sugen på att åka tillbaka och verkligen fokusera på restaurangerna – och bokade in en resa. Så n nu åker jag över till Tallinn med en god vän för en riktig gourmethelg.

Vi flyger – direkt från Arlanda .- som bara tar någon timme. Och väl på plats har Estlands Turistbyrå (som resan denna gång görs i samarbete med) hjälpt till att skapa ett program med några av Tallinns bästa restauranger och barer som vi ska testa. Vi kommer även göra lite sightseeing och jag det kommer även att bli en hel del bastande – kanske även kallbad!

Såklart kommer det reportage med alla tips här på bloggen. Vill ni följa med i realtid – häng med på Instastory!

Du kanske också är intresserad av...

2 Comments

Lämna gärna en kommentar