Tidigt fakirflyg från Arlanda – då är det perfekt att sova på Arlanda

Dela inlägget:

Tidigt fakirflyg från Arlanda – då är det perfekt att sova på Arlanda natten innan. Inte bara för att kunna sova någon timme extra, utan även för att inte behöva oroa sig för trafikstockningar eller andra störningar på vägen ut. för mig släpper stress över att komma i tid till flyget samtidigt som Arlanda Express börjar att rulla från Centralstationen!

Igår kväll tog jag Arlanda Express ut till ett öde Arlanda, lämnande in min väska jag skulle checka in. Det funkar ofta att lämna väskan dagen innan om man kommer sent – skönt att slippa släpa på den och det sparar ytterligare några minuter dagen efter – då man kan gå direkt till security när man kommer till Arlanda.

Tidigt fakirflyg från Arlanda – då är det perfekt att sova på Arlanda

Från bagageinlämningen är det sedan bara några hundra meter till Comfort Arlanda, där jag hade bokat ett rum för att sova natten innan mitt tidiga flyg.

Comfort Arlanda – nybyggt budgethotell på Arlanda

Comfort Arlanda är Comfort Hotels flaggskeppshotell som öppnade i Januari 2020. Här finns 503 rum fördelade på 13 våningar. Jag bodde här med familjen för två år sedan i deras maxade XXL-rum. Nu hade jag bokat ett vanligt rum men blev uppgraderad till ett stort snyggt rum med så högt i tak att det även fanns en loftsäng.

Bred fönsternisch med skinnkuddar där man kunde sitta och ta in känslan av att vara på väg mot ett nytt spännande resmål.

Sova till en halvtimme innan boarding!

Så skönt att ha så nära terminalen nästa morgon – så jag kunde sova ända till en halvtimme innan det var dags att boarda flyget 05.25.

En snabb dusch, ner i frukostmatsalen för att ta med en frukostpåse, någon minuts promenad till terminalen och sen bara fem personer före i säkerhetskontrollen så här tidigt.

Jag var ändå vid gaten tidigare än jag hade behövt. Nästa gång sätter jag alarmet på en kvart innan boarding!

Vad är fakirflyg?

Vad är fakirflyg och vad kommer ordet ifrån? Språket i p1 har ett inslag om detta där man försökt hitta ursprunget till ordet. Där har man utgått från tolkningen av ordet Fakir som en självplågare. Sammansättningen fakirflyg hittar man först I dagspress 1987 i DN, där man först skriver om fakrirflyg som ett riktigt tidigt flyg. Bor man på Arlanda kan man i alla fall göra detta tidiga flyg lite mindre jobbigt – då man kan sova någon timme extra!

Besöket på Comfort Hotel Arlanda gjorde jag i samarbete med hotellet, Tankar och åsikter är som alltid mina egna.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...