Covid-test och inreseformulär för Spanien – så här funkar det!

Dela inlägget:

Imorgon bitti åker vi hela familjen på vår första resa utomlands sedan vi var i Verbier för ett och ett halvt år sedan. Så peppade, och lite nervöst. Denna gång tar vi flyget till Gran Canaria – då vi ville vara säkra på sol, värme och vackra sandstränder denna lite speciella resa.

Men att resa i dessa tider kräver lite mer än att bara boka ett flyg och hotell. För att resa till Gran Canaria som tillhör Spanien behöver man göra (och få negativt resultat) på ett antigentest högst 48 timmar innan avresa. – Billigare, snabbare och enklare än PCR-test, (som fortfarande krävs i vissa länder som Maldiverna.)

Covid-test för Spanien – Antigentest hos Carelab

Efter vi bokat flyg och hotell på Gran Canaria bokade jag in antigentest för hela familjen hos Carelab – och idag åkte vi lite extra tidigt ner från fritidshuset i Dalarna för att hinna ta testen i god tid inför resan imorgon bitti. När vi bokade var det kampanj så testerna kostade 650:- per person, inklusive ett reseintyg .

Carelab har testställen på fyra platser, I Stockholm, Göteborg, Malmö och på Arlanda. Vi tog såklart och bokade på kliniken i Stockholm som ligger i det nybyggda norra-stationsområdet på Hagaesplanaden 56,

Någon timme innan testet fick vi en länk till en portal där vi skulle skapa en användare och lösenord. Där skulle sedan testresultatet och intyget levereras. I SMS:et påmindes även om att man var tvungen att använda munskydd för att få komma in i lokalerna.

Vi gick in, fick visa upp våra pass och fick en liten plastpåse med en streckkod. Sedan tog en sköterska testet, som är klart mindre obehagligt än ett PCR-test. En tops snurras runt några sekunder i vardera näsborre och sedan är det klart.

Covid-test-svar efter en timme

Inom en timme fick vi mail med länkar till våra resultat och intyg – svaret (såklart) negativt då ingen av oss har några sjukdomssymptom. Snabbt, smidigt och en sak mindre att oroa sig över när man ska resa i dessa tider!

Covid-test och inreseformulär för Spanien

Inreseformulär till Spanien – så funkar det

När testet väl var klar och nedladdat var det dags för nästa steg. Att fylla i ett hälsoformulär, där jag trodde man skulle bifoga testet, men det behövdes inte. Däremot behövde man ha alla uppgifter om resan, som

  • Pass, med detaljer om alla resenärer
  • Flyg, med flightnummer och exakt plats i planet för respektive passagere
  • Hotellet man ska bo på, med namn och adress.
Inreseformulär till Spanien

Tips om man som vi reser en familj är att boka en ”family/group” -form, Då kan man fylla i viss information som är gemensam för familjen (som adress) bara en gång och sedan bara lägga till medpassagerare.

När allt var ifyllt kom svaret direkt , både på skärmen och via mail – med en PDF för varje person, Lite pyssligt, men klart smidigare än processen för ett Esta Och helt utan kostnad.

Så nu är det bara det sista av packningen kvar, sedan tar vi ännu ett steg för en avslappnad resa och bor natten innan vårt tidiga morgonflyg på nybyggda Comfort Hotell Arlanda, som för en hotellnörd som mig är extra intressant att kolla in!

Testerna gjorde vi i samarbete med Carelab

2 kommentarer

  1. Bra info, jag ska fylla i min i helgen ( åker på måndag). Du skrev att det krävs negativt test. Jag har haft covid och fått båda vaccindoserna. Det räcker väl.

    • Hej, ja, så länge du kan dokumentera bägge vaccindoserna med intyg från läkare ska det räcka. Trevlig resa!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...