Fem anledningar att bo i Maspalomas när ni åker till Gran Canaria

Dela inlägget:

Det är nu andra gången vi är på Gran Canaria och vi har även åkt runt lite på ön varje gång så vi börjar få lite koll på kuststäderna. En favorit längs kusten för en dagsutflykt är sedan tidigare den mysiga staden Puerto Mogan som vi även gjorde en dagstur till denna resa.
Förra gången vi var här bodde vi i Arguineguin där den enda stranden i närheten av hotellet var den lilla konstgjorda stranden Anfi del mar där vi trängdes med massa andra turister.
Nu när vi nu bodde i Maspalomas tror jag vi har hittat ett ställe som vi vill åka tillbaka till. Så här följer fem anledningar att välja Maspalomas nästa gång ni åker till Gran Canaria:

1)  Stränderna

Det som jag verkligen gillar här är dels stränderna – främst den stora Maspaolomasstranden med höga härliga sanddyner, som barnen älskar.


  

Även den lite mindre stranden Meloneras är värd att utgräva.

2) Solnedgångarna

Här nere går även solen ner rakt i havet och jag har nog aldrig sett så många perfekta solnedgångar under en vecka.


  

3) Strandpromenaden
Så gillar jag också att de skapat en härlig strandpromenad som binder ihop stränderna på vilken massor med människor strosar och joggar på från tidig morgon till sen kväll. Just på semestern har man ju verkligen tid för den där joggingturen och då är det härligt att kunna göra det nära havet.

4). Shopping och restaurangutbud

Vill man shoppa ligger ett stort köpcenter strax innan stranden och längs stranden ligger en mängd mysiga restauranger och barer.

5). Solsäkert

Slutligen är Maspalomas känt för att vara den mest solsäkra delen på Gran Canaria och ofta är temperaturen här flera grader varmare än på den norra delen av ön.

Så, det enda som återstår till nästa resa hit är att välja hotell!

1 kommentar

  1. Härliga bilder här från ön, Maspalomas erbjuder verkligen något för alla smaker och intressen här på Gran Canaria. Finns det några planer för ett nytt besök här på GC? I sådana fall passar jag på att tipsa om ett besök i Tejeda och då gärna i början av februari när mandelblomsträden blommar, Tejeda har blivit utsedd till en av Spaniens vackraste byar. Lummiga och gröna Agaete med sin unika kaffeodling och vinproduktion, Valsequillo och Moya för sina fantastiska vandrings och cykelleder. Har du vägarna förbi i framtiden så hojta gärna till så bjuder vi på lunch hemma hos oss.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...