Fem saker att alltid packa i handbagaget & saker du alltid måste checka in

Dela inlägget:

Vad ska man inte glömma att packa ner i handbagaget på flyget – och vilka saker är det man definitivt ska checka in? Efter att mitt bagage blev försenat hela fem dagar i somras har jag gjort en liten kom-ihåg-lista med fem saker att alltid packa i handbagaget, när man reser med incheckat bagage.

Fem saker att alltid packa i handbagaget

Fem saker att alltid packa i handbagaget:

1. Stöldbegärliga saker

Stöldbegärliga saker som teknik ersätts aldrig av flygbolagen om de stjäls ur det incheckade bagaget (eller om bagaget blir förlorat), så se till att alltid packa dator, kamera och mobiltelefoner i handbagaget. 

2. Laddare och Powerbanks

Powerbanks får man inte längre ha i det bagage man checkar in, på grund av risk för överhettning då det kan antända resten av bagaget (och det går enklare att släcka en brand i kabinen än i bagageutrymmet!) så det måste man ha i handbagaget. Laddare är bra att ha om flyget blir försenat så man blir sittande på gaten längre än väntat, eller på en långflygning om man t ex kollar film på egna devices. Numera har de flesta moderna plan USB-uttag för egna laddsladdar.

Fem saker att alltid packa i handbagaget
UBS-uttag på Sri Lankan Airways

3. Mediciner 

Kläder går ju att köpa nya om bagaget bli försenat, men det är desto svårare att snabbt få tag recept och mediciner men är beroende av. 

4. Ett ombyte 

Man klarar sig ofta med samma skor och byxor, men blir bagaget försenat är det fantastiskt skönt att i alla fall byta underkläder – de tar så liten plats att man alltid kan packa ett ombyte i handbagaget. 

5. En tom vattenflaska

Numera har de flesta flygplatser kranar efter säkerhetskontrollen där man kan fylla på egna vattenflaskor och man ska ju alltid försöka att dricka lite extra mycket på flyg. så ta med en flaska vatten som komplement till det vatten man får ombord.

Saker att alltid checka in

Det man måste checka in är lite enklare att komma ihåg, i värsta fall upptäcker man det den hårda vägen vid säkerhetskontrollen. Förutom vätskor och krämer över 100 ml måste man checka in alla skarpa föremål som saxar eller knivar och all sportutrustning som kan användas som vapen (exempelvis basebollträ). Läs mer om säkerhet ombord och vad du inte kan ta med hos Transportstyrelsen.

Läs mer om handbagage

Mått för handbagage – maxmåtten skiljer sig åt

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Negroni Sour – Negroni och whisky sour i ett

Negroni Sour är en drink där man tar det bästa från en Negroni och lägger till syra, sötma...

Hotell i Golfe de Morbihan – fyra tips

Under min knappa vecka i Golfe de Morbihan i Bretagne (Frankrike) bodde jag på tre olika hotell -...

Île d’Arz – en vacker ö i Golfe du Morbihan i Bretagne

Golfe du Morbihan är en stor bukt i Bretagne i Frankrike som består av över 40 små öar...

Besök på ostronodling i Golfe de Morbihan, Frankrike

Jag gillar verkligen ostron, så en av höjdpunkterna på resan till Golfe de Morbihan var att ge mig...