En fantastisk takbar i Istanbul på boutiquehotellet Bank Hotell

Dela inlägget:

Takbarer – något jag älskar och självklart letade jag upp en fantastisk takbar i Istanbul! Jag vet inte vad det är som jag gillar så mycket med just takbarer. Kanske kombinationen att de ofta ligger i fina hotell, lockar till sig trevlig personal – och såklart nästan alltid har en magisk utsikt.

Att komma till en stad med fina tackbarer lite off-season är smidigt då man enkelt får bord. Även om det är snäppet härligare att trängas med andra på en takbar en varm sommarkväll!

Bank Hotell i Istanbul är ett snyggt 5-stjärnigt hotell, med en fantastisk takbar som är exakt som min bild ovan. I huset där hotellet nu finns låg tidigare (som alla hotell som heter Bank ) just en bank och det ligger på en finansgata mitt i centrala Istanbul.

I entrén möts man av en kostymklädd man som leende hälsar välkommen och sedan får man gå igenom hela hotellobbyn förbi en nedre hotellbar till en hiss längst in (som jag inte hittade utan att fråga). Man tar man den hissen högst upp i huset och där ligger Banks Takbar.

takbar i Istanbul

Loungemusik i bakgrunden, precis lagom högt för att skapa stämning men inte störa. Ett gäng servitörer står i ett hörn och pratar men när de ser mig kommer direkt en av dem fram, hälsar mig välkommen och tar min beställning. Jag var sugen på att prova en ouzo och till den tog jag en öl. Inom kort kom min dryck in – och även ”complimentary snacks” – alltså sånt de bjuder på. Krispiga rotfruktschips, cashewnötter och stora svarta oliver. Så gott och passar såklart perfekt till vilken dryck som helst.

Så här satt jag och njöt av den fantastiska utsikten, atmosfären och min ouzo som nog aldrig smakat så här bra tidigare! Jag kollade inte priserna innan jag beställde – men det visade sig även vara billigare här än på hotellet vi bodde på. Runt 150:- kostade denna beställning.

Läs mer om Bank Hotel (som även är rankat som ett av Istanbuls bästa hotell) på deras egna hemsida här.

Läs mer om Istanbul

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...