Drömresepodden – en ny resepodd om drömresor!

Nu har jag lanserat ett riktigt kul projekt. Drömresepodden – en ny podd om drömresor!

Efter 9 år där jag jobbat aktivt med Matochresebloggen.se och byggt upp den till en av Sveriges mest lästa resebloggar funderade jag på vad nästa steg skulle vara. Och en podd passar mig perfekt. Jag jobbade med radio när jag var ung – och lyssnar själv mycket på poddar. Så att starta en podd om resor passar mig väldigt bra och ska bli så kul!

Drömresepodden – säsong 1 – Maldiverna

Formatet för Drömresepodden är lite annorlunda. Istället för långa, pratiga avsnitt är det korta, faktaspäckade avsnitt på ca 15 minuter – alltid med en spännande gäst eller ett visst tema  Så ni kan enkelt hitta exakt det eller de avsnitt ni är intresserade av.

Drömresepodden - en ny resepodd om drömresor!

Gillar ni formatet på Drömresepodden behöver ni inte vänta en vecka på nästa avsnitt. De flesta avsnitten för en viss säsong släpps – på en gång. Eller i två omgångar. Precis som när Netflix släpper nya säsonger av sina serier. 

Jag kommer i denna första säsong att intervjua personer som ger sina olika bilder av Maldiverna och ger massa tips för er som funderar på en resa till Maldiverna. Experter som har klart bättre koll på Maldiverna än jag fick efter bara en vecka. Exakt sånt som jag själv skulle velat lyssna på när jag första gången började fundera på en resa till Maldiverna. 

Gäster i säsong 1 av Drömresepodden

Jag har massor av spännande gäster redan i den första säsongen av Drömresepodden. Som Claes Pellvik – kommunikationschef på Ving. Vi pratar om Vings Trendrapport där ”Once in a lifetime”-resor är en tydlig trend. Jag pratar med Lena Skogström, som startade som reseledare på Maldiverna på 70-talet och idag driver One of You – ett företag som representerar hotell runt om i världen, bland annat Maldiverna.

Jag pratar med Bo Spjuth och Inga Rosén – två personer som jobbar på resebyråer specialiserade på Maldiverna som vet exakt vad man ska töänka på för att hitta rätt resa för just sin drömsemester. Och jag talar med Hussain Afeef som startade Maldivernas första resort på 70-talet och idag driver 10 resorts på Maldiverna.

Alla avsnitt finns ute nu och ni hittar länkar till dem här.

För kommande säsonger kommer jag även försöka att spela in en del material på plats för att ytterligare förstärka känslan av destinationen.

Maldiverna – på mångas bucketlists

Varför börjar jag då med en säsong om just Maldiverna? Ja, för att det är den destination som de flesta har på sin bucketlist – en drömresa som många längtar efter att göra någon gång i sitt liv. 

Jag var på Maldiverna första gången för två år sedan och det var faktiskt så fantastiskt som jag hade hoppats på. Smidigt flyg tid med Emirates med bara ett byte I Dubai. Framme i Male på Maldiverna väntade ett till flyg. Denna gång ett sjöflygplan – och att flyga på låg höjd över de turkosa atollerna är en magisk upplevelse. Framme på ön står en liten välkomstkommite och tar emot och man får en sval handduk och en drink i en kokosnöt att sippa på medan man blir incheckad. 

Sjöflyg på Maldoverna

Sedan är livet på Maldierna exakt som det ser ut i reklamen. Kritvita stränder, kantade av palmer. Turkost vatten, med massor med små fiskar. Fina bungalows vid strandkanten – eller på pålar en bit ut i havet. Mat som håller extremt hög klass – bättre såklart ju dyrare hotell man bor på. Och fantastisk dykning och snorkling!

Vill ni läsa mer om min resa till Maldiverna hittar ni länkar här till alla mina reportage. Ni hittar Drömresepodden på alla podplattformar – och vill ni lyssna online finns alla avsnitt här. Vill ni inte missa något avsnitt när vi släpper en ny säsong är tipset att prenumerera på poddden i den spelare du använder för att lyssna!

Inte perfekt ännu!

Som i alla nya projekt finns det mycket med Drömresepodden som jag kommer förbättra med tiden. Försöka tala långsammare, få ännu bättre ljud, ljudklipp från respektive land, göra ännu tightare intervjuer med mera. Har du tips på saker som kan bli bättre – maila gärna på info@matochresebloggen.se

Hopppas ni kommer att gilla podden! 

https://dromresepodden.podbean.com/

3 kommentarer

  1. […] Waldorf Astoria är en av världens mest exklusiva hotellkedjor och i slutet av 2023 öppnar de sitt senaste hotell – Waldorf Astoria på Platte Island i Seychellerna. När jag var på Seychellerna passade jag på att äta frukost med svensken Elias Pertoft som är General Manager på detta nya hotell – och göra en intervju med honom för nästa säsong av Drömresepodden. […]

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10 – Chef’s menu

Förra veckan hade jag och min fru vår 21:a bröllopsdag och firade det lite i efterskott med en...

Blood Orange Sour – Fredagsdrinken på Skeppsbron 10

Blood Orange Sour är Fredagsdrinken denna vecka, som skakades ihop på Skeppsbron 10 i Gamla Stan. De har...

Restaurang OK OK – ny restaurang på Gärdet

I höstas öppnade en ny restaurang på Gärdet - Restaurang OK OK - som jag hörde talas om...

Glamping på Mauritius – Otentic Eco Tent Experience

Mauritius har massor med fantastiska lyxhotell - men det finns även billigare varianter som glamping på Mauritius. Vi...