Resetrender 2023 – kolla in dessa fem resetrender

Dela inlägget:

Ving gör varje år en trendspaning via sin resepanel, där 8767 svenskar svarar på ett antal frågor. Nu har resultatet för 2023 kommit – där man såklart får tänka på att detta är Vings kunder som svarar som redan har ett visst resebeteende – men ändå intressant – och har tydliga spår av en pandemi med lite resande och att många nu är mer oroliga än innan.

Resetrender 2023 – kolla in dessa fem resetrender

Jag intervjuade Vings kommunikationschef Claes Pellvik om dessa resetrender i Drömresepodden – lyssna på den här. Eller läs sammanfattningen nedan!

#1. Allt fler söker trygghet

Trygghet kan vara att åka till resmål man redan känner till – även till samma hotell gång efter gång. I tider av inställda flyg är även en trygghet att boka en paketresa där arrangören ansvarar för alla delar. Så från att ha bokat mycket själva, flyg och boende separat .- är det nu många fler av Vings kunder som svarar att de kommer att boka en paketresa nästa gång.

#2. Once in a lifetime-resor

Medan många har fått sämre ekonomi de senaste åren med höjda räntor och rekoerdhöga elprtiser finns det andra som fortfarande har pengar över. Och de vill nu ta igen förlorade resår med en riktigt drömresa – exotiska platser, fina hotell – och gärna åka dit på en jämn födelsedag eller högtid.

Vilket resmål som ligger i toppen? På mångas bucketlists är det Maldiverna som nu är det resmål man drömmer mest om! På andra plats Mauritius.

#3. Grekland toppar för sommaren 2023.

Många svenskar älskar Grekland och det är inte svråt att fårstå varför med denna motivering:

Landet upplevs som genuint och är för många sinnebilden av en härlig Medelhavssemester. Den grekiska övärlden erbjuder en stor variation av natur, kultur och historia som många resenärer idag efterfrågar. Här finns ett stort utbud av både resmål och hotell, från det småskaliga och autentiska till det större och mer internationella. Därtill lockas många av det grekiska köket, möjligheterna till en aktiv semester och alla vackra stränder och badvikar. Jämfört med många andra resmål i Medelhavet är det också relativt prisvärt.

Resetrender 2023

Även Spanien och Kroatien är populära sommardestinationer,. Så här ser topp 5 för sommaren 2023 ut när frågan ”Topp-5: Vilket resmål är du mest sugen på att boka i sommar?” ställdes till panelen;

  1. Grekland 36 %
  2. Spanien 25,8 %
  3. Kroatien 9 %
  4. Cypern 7 %
  5. Turkiet 4,6 %

#4. Fler vill yoga och familjeträning ökar

Intresset för yoga under semestern ökar stort – kanske är det ett sätt att hantera stressen i samhället på och verkligen gå ner i varv. Men även mer actionfyllda träningsformer man gör ihop hela familjen som ”Family Crosstraining” är allt mer populärt.

#5. Go local

Go local innebär att på ett helt nytt sätt intressera sig och ta del av landet man reser till. Hitta det lokala och småskaliga, besöka lokala restauranger och smaka på den lokala matkulturen. För att matcha intresset för detta men ändå kunna erbjuda all inclusive försöker man hitta hotell i utbudet som använder så mycket lokala råvaror som möjlgt.

Hela undersökningen hittar ni hos Ving här.

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...