Årets sista resa 2022 – Kapstaden

Dela inlägget:

Vi startade 2022 i ett vintrigt Dalarna. Nu avslutar vi detta händelserika år med en vecka i Kapstaden, som blev en ganska spontan resa. Vi hade egentligen tänkt att stanna kvar i Dalarna hela detta jullov också. Men sent i höstas fick vi en förfrågan via Homeexchange från en familj som bodde i en villa strax utanför Kapstaden som ville byta bostad med oss en vecka över nyår. Och det var så lockade att vi sa ja! Flygpriserna över nyår – speciellt detta år var galna. Men, eftersom vi inte betalar något för boendet kom vi fram till att det var värt ändå. Våra barn börjar dessutom bli så stora att det inte är så många år kvar som vi kan räkna med att de vill resa med oss – så det gäller att passa på.

Jag och min fru var i Sydafrika för drygt 17 år sedan med några vänner just innan vi skaffade barn och gillade verkligen landet – inte minst Kapstaden som vi bara spenderade några dagar i då. Mycket kul har vi kvar att upptäcka – och jag minns knappt vad vi gjorde då – så det ska bli så kul att åka dit hela familjen.

Några saker jag är sugen på att göra är att ta mig upp till toppen på table mountain (vilket min fru påminde mig om att vi gjorde sist – och att hon inte var så impad!). Kolla in pingvinerna på Boulders Beach. Åka till någon av alla vingårdar – det finns massor strax utanför Kapstaden. Såklart utforska restauranger och mat så mycket vi hinner. Ta ett iskallt dopp i havet. Men också bara hänga vid huset vi lånar som ser jättefint ut och har en liten pool.

Är ni nyfikna på att se vad vi gör – kolla in Matochresebloggen.se’s instagram. Eller kolla in bloggen igen om ett par dagar – det kommer såklart reportage med alla tips här inom kort!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Vardag med Guldkant –  Catarina Königs bakade spetskål

Catarina König är en kokboksförfattare som gjort flera kokböcker efter att hon vann Sveriges Mästerkock 2016 och den...

Brooklyn Lager 35 år – ikonen Garrett Oliver till Stockholm

Brooklyn Lager är en öl med rötterna djupt förankrade i stadsdelen Brooklyn, New York City. Denna öl har...

Saker att göra i Golfe de Morbihan – 10 tips

Golfe de Morbihan - en stor vik på Bretagnes västra kust. Para 2,5 timmar med tåg från Paris...

Negroni Sour – Negroni och whisky sour i ett

Negroni Sour är en drink där man tar det bästa från en Negroni och lägger till syra, sötma...