Distansjobb från Sälen – vi tar tåg och buss till fjällen

På Sportlovet jobbade jag på distans från fritidshuset i Dalarna och kunde åka lite skidor då och då i Romme som bara ligger en halvtimme bort. Det gav verkligen mersmak, så nu i veckan tar jag med sonen upp till Sälen och Högfjällshotellet för att jobba och sköta skolarbetet på distans därifrån – och såklart åka mer skidor!

Distansjobb från Sälen

För nu har vi som har ”kontorsjobb” en unik, privilegierad möjlighet att jobba på distans lite varsom helst ifrån – när alla kollegor jobbar på distans . Många hotell har som Högfjällshotellet gjort om sina konferenslokaler (som nu ändå står tomma) till mötesrum man kan hyra billigt om man jobbar på distans och inte vill jobba från hotellrummet.

Så jag tänker att jag jobbar effektivt någon timme innan frukost och sedan ser vi till att vara först i backen och tar de bästa åken mellan 09-10, när det förhoppningsvis är sån här manchester.

Distansjobb från Sälen så man kan ta ett tidigt morgonåk först av alla
Manchestermorgon i Januari

Sedan in och jobba fram till lunch då vi tar något att äta innan vi passar på att åka någon timme när alla andra lunchar. Lite mer jobb och plugg innan vi senare på eftermiddagen kan köra åkning ända fram till 17.00 i de backar som har öppet sent.

Hem till hotellet, middag och sen finns det ytterligare tid för att kolla mail, jobba lite – och för sonen att göra skolarbete. Vi har även dryga sex timmar på buss och tåg hem igen på söndag kväll då vi kan jobba ikapp vid behov! För vi stannar såklart kvar över helgen när vi ändå är uppe och åker tills liftarna stänger!

Längdåkning på Högfjället

Denna gång ska jag även ta med längskidorna för att ta mig upp på högfjället för egen maskin. Jag såg massor med längdåkare sist vi var uppe i Sälen (på vår hundspannsutflykt) och det såg så himla mysigt ut. Från Högfjällshotellet utgår det massor med spår – från enkla 3 kilometers till lite mer krävande röda 10 km spår.

Längdåkning och Distansjobb från Sälen

Tåget med bussanslutning till Sälen

Sist i januari åkte vi bil till Sälen från fritidshuset i Dalarna. Det var tre timmars körning och helt ok. Denna gång åker vi hela vägen från Stockholm och bilen behövs dessutom ”hemma” i Stockholm där min fru och dotter är kvar. Så jag och sonen tar tåg med bussanslutning (från Mora) upp. Passar ju också bra i jobba-på-distanstemat. Klart enklare att jobba på tåget än om man själv sitter bakom ratten!

Häng med på Instagram!

Som alltid är jag lite extra aktiv på Instagram stories nar jag är ute och reser – följ mig här om ni inte redan gör det!.

Läs mer om Sälen

Nedan hittar ni alla reportage från vår förra skidresa till Sälen.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...

Mousserande vin från England – överraskande bra med en lång historia

Igår var jag hemma hos Storbritanniens ambassadör, i en stor pampig villa på Djurgården. Anledningen var att där...

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10 – Chef’s menu

Förra veckan hade jag och min fru vår 21:a bröllopsdag och firade det lite i efterskott med en...

Blood Orange Sour – Fredagsdrinken på Skeppsbron 10

Blood Orange Sour är Fredagsdrinken denna vecka, som skakades ihop på Skeppsbron 10 i Gamla Stan. De har...