Billigt flyg till Mexico – med övernattning i Zurich

När vi bestämt oss för att åka till Tulum på höstlovet och jag började kolla på billigt flyg till Mexico insåg jag snabbt att det var Cancuns internationella flygplats vi skulle flyga till och därifrån ta en hyrbil till Tulum. Höstlovet var en dyr period att resa iväg på, men jag hittade billigt flyg till Mexico och Cancun med Swiss Air. På resan dit var det dock en övernattning i Zurich och sedan dagflyg nästa dag, men priserna var 10.000 sek lägre än om vi tagit ett flyg utan övernattning. Så jag bokade dessa biljetter som landade på knappt 30.000:-´(för 2 vuxna och .2 barn 11 och 13 år). Får jag välja mellan reguljärflyg och charter tar jag dessutom alltid reguljärflyg (om man inte slipper en mellanlandning med direktcharter), men det visade sig att vi hamnade på ett charterflyg ändå…

Med Swiss till Zurich

Flyget till Zurich gick klockan 19.35 på fredagskvällen och tog bara 2,5 timmar. Fri bar och små croissant/pizzabullar som snacks. Med egen underhållning och brusreducerande lurar gick denna resa snabbt!

Billigt flyg till Mexico

Hotell på Zurichs flygplats – Mövenpick hotel

Vi checkade in bagaget på Arlanda hela vägen till Cancun, så när vi landat på Zurichs flygplats kunde vi bara promenera med vårt handbagage ut från flygplatsen och ta oss till det hotell jag bokat – Mövenpick hotel. Ett hotell som såg fint ut och låg precis vid flygplatsen.

Precis utanför utgången från arrivals står en prydlig rad med minibussar från alla större hotell på flygplatsen, där vårt hotell hade en egen van som gick varje kvart utan kostnad till hotellet. Så smidigt och jag inser att det spelar mindre roll vilket hotell man bokar på Zurichs flygplats, det är lika enkelt att ta sig till alla (som har egen van i alla fall). Optimalt är såklart att bo i ett hotell på själva flygplatsen, men dessa hotell brukar ofta ligga på minst det dubbla jämfört med hotell strax utanför.

Hotell på Zurichs flygplats -  Mövenpick hotel

Framme på hotellet checkades vi in snabbt och de bjöd på ett glas bubbel medan de fixade med pappersarbetet, härligt mottagande!

Hotell på Zurichs flygplats -  Mövenpick hotel

Vi hade bokat ett familjerum och fick ett stort rum med två king-size sängar, där man dekorerat överkasten med massa schweizisk choklad! Fint badrum i marmor med badkar.

Dagen efter gick vårt flyg först 12.35, så vi kunde sova ganska länge och sedan gå ner till den stora frukostbuffén innan det var dags att ta shuttlen tillbaka till flygplatsen och avgångshallen.

Hotell på Zurichs flygplats -  Mövenpick hotel

Jag ville i vanlig ordning komma i god tid till flygplatsen och med den schweiziska punktligheten kom vi dessutom snabbt både till flygplatsen och genom all security. Så vi hade lite väl lång tid att döda på flygplatsen, men efter en dryg timme var det dags att gå på.

Med Edelweiss Air till Cancun

Jag hade alltså bokat hela resan med Swiss på Swiss egen webbsida. Men jag såg efter vi bokat att det stod i det finstilta att flyget till Cancun var ”Operated by EDELWEISS AIR”. Vad jag inte visste var att Edelweiss är Swiss eget charterbolag!

Den största skillnaden mot reguljärflyg var egentligen att man sålde taxfreeprodukter under resan och att alkohol inte ingick i priset. Tekniken ombord var ny och bra med ett skapligt bra utbud av nya filmer (som exempelvis Yesterday).

Billigt flyg till Mexico - Edelweiss Air
Billigt flyg till Mexico

Billigt flyg till Mexico

Maten – i tristaste laget. Den kom in sent, var i små portioner och rätt smaklös. Det var väl här det märktes mest att vi hamnat på ett charterplan. Vi hade som tur var med en ordentlig matsäck att komplettera flygplansmaten med

Billigt flyg till Mexico

Ett par filmer, lite vila och några poddar senare var vi framme i Cancun och hämtade ut vår hyrbil för att ta oss vidare till en vecka i Tulum. Läs mer om vad vi gjorde där i dessa tidigare inlägg på bloggen!

Flyget hem – nattflyg

Resan hem från Mexico gick desto snabbare. Vi tog ett kvällsflyg 19.55 från Cancun och var med ett kort byte i Zurich på bara 40 minuter hemma i Stockholm igen klockan 15. Lite snurriga av den långa resan och tidsskillnaden på 6 timmar, men skönt så här på hemresan att komma direkt hem utan en natt i en annan stad.

Sammantaget – ett perfekt sätt att hitta ett billigt flyg till Mexico. Även om jag ska läsa det finstilta lite extra innan jag bokar nästa gång,…

På plats i Tulum

Läs alla inlägg som handlar om det vi gjorde när vi kom fram. Hur funkar det att hyra och köra bil? Hur är stränderna? Är restaurangerna bra? Vad kan man göra förutom att sola & bada? Alla inlägg om Tulum hittar du här.

Fler reportage om dag- resp nattflyg:

4 kommentarer

  1. Tycker Edelweiss skötte sig bra när jag flög dem från YVR till Zürich förra året. Inte ens halvfullt så gott om plats. Frukosten stod ut åt det bättre hållet dessutom, ganska ovanligt tycker jag. Inte jättemycket charterkänsla då men så är kanske Mexico mer charter än Vancouver också. Flyger dem igen om det behövs. 🙂 Men var det mycket ”charter klientel” på fligthen?

    • Lyxigt med mycket plats – på vårt flyg var det helt fullsatt. Jo, jag skulle också flyga med dem igen – är inte så kräsen men gillar att ha rätt förväntningar! Vad gäller charterklientelet så märktes det kanske mest på att 99% av alla ställde sig i en lång kö så snart det nämndes att var dags att boarda…

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...

Mousserande vin från England – överraskande bra med en lång historia

Igår var jag hemma hos Storbritanniens ambassadör, i en stor pampig villa på Djurgården. Anledningen var att där...

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10 – Chef’s menu

Förra veckan hade jag och min fru vår 21:a bröllopsdag och firade det lite i efterskott med en...

Blood Orange Sour – Fredagsdrinken på Skeppsbron 10

Blood Orange Sour är Fredagsdrinken denna vecka, som skakades ihop på Skeppsbron 10 i Gamla Stan. De har...