Hyra bil på Cancun Airport och köra till Tulum

Dela inlägget:

Jag älskar att ha en hyrbil när vi är på nya platser. Med en hyrbil gör vi många fler utflykter än vi skulle gjort annars och man är inte beroende av tider för en buss, grupputflykt eller liknande man bara tar bilen och kör iväg, (med Google Maps som stöd för att hitta rätt.). Så när vi skulle till Tulum, 90 minuter söder om Cancun var det ingen tvekan om att vi skulle hyra bil på Cancun Airport och vi försökte boka rätt redan hemifrån för att slippa allt alla beslut på plats om extraförsäkringar, större bil osv.

Vilken biluthyringsfirma ska man välja i Cancun?

Skulle man göra det enkelt för sig och strunta i vad det kostar skulle jag bokat direkt på Avis eller Herz, Men, då jag hatar att betala för mycket börjar jag researcha, går in på jämföresidor och lägger kanske lite väl mycket tid på att hitta det bästa. Till slut valde vi en (helt okänd) bilfirma som på en jämförselsesite hade bra betyg och bokade en lite större bil än vi brukar för att få plats med bagaget. Det var himla tur, för den bil vi sedan fick var precis så vi fick in tre resväskor i – och då bokade vi en bil för fem vuxna.

Hyra bil på Cancun Airport

Alla de stora hyrbilsfirmorna i Tulum har diskar inne i terminalen, de mindre (som det vi bokade med) har precis små diskar utanför terminalen. Men samtliga kontor har ingen funktion förutom att ringa en chaufför som hämtar upp och kör kunderna till en parkeringar någon kilometer bort där alla hyrbilsfimorna ligger på rad

På kontoret vid parkeringen tog det en himla tid. Först menade de att den tilläggsförsäkring vi köpt via RentalCars.com inte gällde i Mexico. Vi struntade att köpa till någon mer. Då var vi tvinga att garantera bilen med ett kreditkort med pin-kod och en säkerhet på 2.500 USD.. Varken jag eller min fru använder våra kreditkort på det sättet, utan mest online för att köpa resor etc, så vi hade inte koll på vår pin, Till slut hittade min fru pin-koden till ett av sina kort och vi kunde köra iväg. Klart stökigt och vi fick som tur var ingen skada under veckan så vi slapp undersöka om /hur den försäkring vi köpt faktiskt hade gällt.

Tydligen så är det bara hyrbilsföretagen vid flygplatsen som tar denna väldigt höga deposit på 2.500 USD, hyr man istället bil t ex i Tulum några dagar är det inte samma avgifter eller deposits.

Köra bil mellan Cancun och Tulum

NI anar inte hur mycket jag blev varnad för att köra bil i Mexico. ”Det är poliser med k-pistar varannan mil”, ”Man stoppar turister utan anledning” osv. Men vägen från Cancun till Tulum är en perfekt motorväg med två-fyra filer i varje riktning, med en prydlig rad av palmer mellan körriktiningarna. Inga som helst problem att köra här. Tydligen har man de senaste åren jobbat hårt för att denna del av Mexico ska vara säkert för turister och det märks.

Köra bil mellan Cancun och Tulum

Köra bil inne i Tulum Town

Inne i Tulum Town var det lite mer hinder I form av massor med farthinder. Enorma stora betongpucklar man var tvungen att krypa över, var femhundrade meter. Men i övrigt bra vägar. Det finns även gott om gratis p-platser inne i stan längs huvudgatan.

Köra bil inne i Tulum Town

Köra bil längs Tulum Beach

Tar man sig mot Tulum beach är det först en spikrak väg mot havet som är bra. Även vägarna norrut på stranden är ok. Men söderut är vägarna rätt risiga, speciellt i södergående riktning med stora hål i vägen. Lite jobbigt första kvällen vi åkte hit då det regnade lite och var kolsvart, men sen vande jag mig. På den södra delen av stranden kan man inte parkera längs vägen´, utan det är valet parking eller speciella parkeringsplatser som gäller.

Köra bil längs Tulum Beach
Köra bil längs Tulum Beach

Stay present

Längs alla vägar vi åkte på fanns massa oväntade ”inspirerande” vägskyltar, med budskap som ”Stay present”., ”Do it now” och liknande.

Hyra bil på Cancun Airport -Stay present

Tanka bilen längs Riviera Maya

Det finns gott om bensinmackar längs vägen mellan Cancun och Tulum och här kan man sitta kvar i bilen medan personal tankar bilen och tvättar vindnrytan lite extra. Cash är klart att föredra, vissa mackar tar inte ens kort.

Tanka bilen längs Riviera Maya
Hyra bil på Cancun Airport- Tanka bilen längs Riviera Maya

Om ni som vi hyrt bil och ska lämna tillbaka den fulltankad kan det vara bra att veta att det finns en mack på flygplatsområdet precis intill hyrbilsåterlämningen (som tar kort).

Om man inte vill hyra bil då?

Man kan såklart ta sig från flygplatsen i Cancun till Tulum på andra sätt. Man kan ta en privat taxi, boka plats i en gemensam större taxi (som gör massa stopp längs vägen) eller ta en lokalbuss som går några gånger per dag. Läs mer om alternativa sätt i detta blogginlägg.

Sammanfattningsvis om att hyra bil i Cancun

  • Ta med ett kreditkort med PIN-kod
  • Läs avtalet noga innan du bokar så försäkringar etc man köper till gäller i Mexico.
  • Ta med mycket cash för att kunna betala på mackar som inte tar kort

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...