Prime Burger St:Eriksplan – nya flaggskeppet för burgarkedjan

Dela inlägget:

Prime Burger finns på en handfull ställen i Stockholm och nyligen öppnade ytterligare en restaurang – Prime Burger St:Eriksplan som är det nya flaggskeppet för burgarkedjan. Jag var nyligen där för att testa lite av menyn och passade på att käka med av Daniel Hermansson från Konceptism som är de som hjälpt til att ta fram det nya konceptet som nu ska rullas ut på alla restauranger i kedjan.

Prime Burger St:Eriksplan
Prime Burger St:Eriksplan

Prime Burger St:Eriksplan – nya flaggskeppet för burgarkedjan

Jag bodde ett år i USA när jag pluggade och sedan har rest till USA på semestrar och jobb en hel del, så jag har testat amerikansk mat på plats mer än något annat kök. Tanken med nya Prime Burger är att det ska kännas genuint amerikanskt, men hur lyckas de?

Start: Cocktails

Jag startar med en cocktail. Det finns inte så många på drinklistan men de som finns är klassikerna och jag väljer en Prime Time Negroni som kommer in på rekordfart i ett kylt glas med en stor kub is. Det visar sig att man blandar till cocktails på förväg för att både öka farten man kan servera cocktails på, men även för att garantera en jämn kvalitet. Och denna var helt perfekt, så konceptet funkar!

Fried chicken och mac’n’cheese

Vi delar på en klassisk amerikansk kombo till förrätt: fried chicken med mac’n’cheese. Perfekt krispig kyckling, rullad i krossade cornflakes och cremig mac’n’cheese med cheddar, gruyere, karamelliserad lök, jalapeno och ostbågar! Till detta en öl som även den komin i ett kylt glas. Ja, alla glas förvaras i en stor frys tills de ska användas. Föredömligt!

Fried chicken och mac'n'cheese

Burgare med pommes extra allt

Vi delade på även en burgare och valde ”veckans”. med karamelliserad lök, bacon och massa ost. Till det en ”Frankenfries”. Pommes med cheddarsås, karamelliserad lök, picklad jalapeno och friterade örter. Supergott och extra allt – överallt är den känslan man får – riktigt amerikanskt.

Prime Burger St:Eriksplan

Friterad munk med glass

Känslan av överlöd fortsätter in på desserten. En friterad munk med cocosnöt – och chokladglass, kanderade pekannötter och salt karamellsås. En håll-käften dessert som man verkligen inte orkar mer efter, även fast vi delade på menyn rakt av på två personer! Nja, kanske jag åt lite mer än Daniel….

Friterad munk med glass

Detta är verkligen en amerikansk känsla, kanske mer amerikanska södern än manhattan. Hit kan man med fördel gå med ett gäng vänner eller kanske själv med ett nummer av American Trail och för en stund få känslan att vara långt bort från St:Eriksplan…

Doggybag!

Hela mac’n’cheese:n åt vi inte upp, så den tog jag med i en doggybag hem. Är det någon amerikansk vana vi svenskar borde anamma så är det den att ta med mat hem från restauranger som man inte äter upp!

Doggybag på Prime Burger St:Eriksplan

Kul med nya ambitiösa hamburgarställen. Sammantaget tycker jag man lyckas riktigt bra med att skapa en amerikansk känsla utan att det blivit plastigt utan mer härligt!

Tre till burgarställen i Stockholm vi gillar:

  • Franky’s Burger på Tegnergatan. Grymma burgare, men pyttelitet ställe.
  • Jureskogs. Riktigt bra burgare, varianter med salladsblad istället för bröd och friterar sina pommes i Ister – grymma!
  • Bastard Burgers i Gallerian. Supergoda burgare – bruncherna på helgerna med burgare, pommes och en fatöl för 150:- är ett tips!

Vilket är ditt favoritburgarställe? Kommentera gärna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...