fbpx
Matochresebloggen
Sony MDR-1000X brusreducerande hörlurar
Okategoriserad Teknik

Sony MDR-1000X brusreducerande hörlurar – vi testar och imponeras!

Allt fler upptäcker hur skönt det är att ha med ett par trådlösa, brusreducerande hörlurar på resan, som både har perfekt ljud och dessutom stänger ute buller utifrån. Nyligen släpptes Sony MDR-1000X brusreducerande hörlurar som vi nu testat!

Test av Sony MDR-1000X brusreducerande hörlurar

Lurarna går att fälla ihop och kommer leverade i en kompakt stöttålig ask med dragkedja. Det är smidigt att komma igång med lurarna, man sitter bara på bluetooth och parkopplar lurarna så är man igång (det behövs ingen app eller liknande).
Sony MDR-1000X brusreducerande hörlurar Sony MDR-1000X brusreducerande hörlurar

Avancerad teknik för brusreducering och superbra ljud

Lurarna har avancerad teknik för brusreducering, med små mikrofoner både utanpå och inuti lurarna som lyssnar efter  brus och skickar ut signaler som lurar örat att inte höra något annat än det som spelas.
Ljudet är verkligen superbra. Det är alltid lika kul att låna ut lurarna till en kompis som inte tidigare provat liknande lurar och se deras miner när de för första gången upplever hörlurarna. Oftast har de ett stort leende!
Sonys lurar har en teknik där man kan pausa, byta låt och justera volymen genom att dra med ett finger på utsidan av hörluren.  Hi-tech!
Det finns även ett läge där lurarna släpper igenom ljud utanför som röster eller alarm. Bra t ex i flygplanet när kaptenen säger något man vill höra eller vid säkerhetsgenomgången då man inte får ha vanliga hörlurar på sig.
Jag har testat dessa nu på flera flygningar, från stora plan till små propellerplan och brusreduceringen funkar verkligen bra. Jag har använt den med en iPhone7 och själva överföringen av ljudet har fungerat perfekt utan hack eller störningar.
Sony MDR-1000X brusreducerande hörlurar

Laddningen håller 20 eller 40 timmar

Fullt laddade räcker de inbyggda batterierna ca 20 timmar om man kör sladdlöst. Det finns även med en sladd om man vill ansluta lurarna till något som kräver sladd, exempelvis flygplanets filmer. Använder man sladd räcker laddningen upp till 40 timmar.
Lurarna är lätta att ha på sig, inte den varma känslan ett par större lurar som omsluter hela örat kan ge. Det finns även inbyggd mikrofon för att kunna svara och prata om det ringer medan man lyssnar, men när jag testade att prata med några vänner hörde de knappt vad jag sa, det blev väldigt lågt även när jag testade hemma där det var helt tyst. Så det är främst för att lyssna på musik och ljudböcker som dessa är grymma!

Sammanfattning Sony MDR-1000X brusreducerande hörlurar

På plussidan är det fantastiska ljudet, brusreduceringen, batteritiden och att de har ett smidigt format hoppackade.

På minussidan möjligen att den inbyggda mikrofonen funkar inte lika bra som ett vanligt headset, men dessa lurar är nog mest avsedda att lyssna på musik och böcker i.

Har man väl testat ett par brusreducerande hörlurar av denna höga kvalitet är det svårt att tänka sig ett par vanliga lurar, så ska ni unna er en resegadget i år – skaffa ett par såna här! Pris: från 3.800:- på billigaste onlinebutiken.

Du kanske också är intresserad av...

9 Comments

 • Reply
  Dryden - Traveler's Edition
  10 maj, 2017 at 12:01

  Bättre eller sämre än Bose QC35, som väl får anses vara närmaste konkurrent?

  • Reply
   christianmuda
   10 maj, 2017 at 12:05

   Jag tänkte återkomma med en jämförelse av dessa två. Det är otroligt jämnt och ljudet är grymma i båda, så det är främst vilket varumärke man gillar bäst som avgör skulle jag säga!

   • Reply
    Dryden - Traveler's Edition
    10 maj, 2017 at 12:14

    Just det! Sony verkar gå ut hårt känns det som! Kul med konkurrens. 🙂

    • Reply
     christianmuda
     10 maj, 2017 at 13:10

     Ja, alla tjänar nog på det, marknaden för denna typ av lurar är ju otroligt stor. Alla – verkligen alla som provat de jag har gillar dem skarpt!

 • Reply
  Jaocb - Everyday Explorers
  10 maj, 2017 at 15:02

  Lite stora för mig men bra med 20h batteritid. Mina bluetooth hörlurar har bara 8h vilket är lite i minsta laget när man reser. Behöver alltid bära med mig ett extra par med sladd som backup ifall batteriet tar slut.

  • Reply
   christianmuda
   10 maj, 2017 at 15:49

   Jo, reser man med väldigt liten packning kanske dessa är för stora. Om man inte har dem på sig hela resan igenom då, då tar de ju ingen plats i bagaget 🙂

 • Reply
  Resfredag
  11 maj, 2017 at 22:19

  De är grymma!!!

 • Reply
  Reseprylar: fem tips för en globetrotter - RESFREDAG
  8 oktober, 2017 at 09:18

  […] konstaterar. Matochresebloggen.se, som också var med i Riga, har skrivit en recension om lurarna här. På samma resa gjorde jag ett snabbt filmklipp med både hörlurarna och Sonykameran […]

 • Reply
  Saker att göra på resan - från podcasts till roliga lekar
  5 december, 2018 at 10:03

  […] Sony MDR-1000X brusreducerande hörlurar […]

Lämna gärna en kommentar