fbpx
Matochresebloggen
Mat Tallinn

Middag på Restaurang Cru, Tallinn

Cru är en av Tallinns mest populära fine-dining restauranger, med kökschefen Dmitri Haljukov som kom på 14:e plats i Bocuse d’Or förra året som affishnamn. Med höga förväntningar promenerar vi hit för lördagsmiddag i Tallinn!
Vi startar middagen här som sig bör med ett varsitt glas champagne. Barnen får en juice på svarta vinbär och äpple som köket pressar på beställning.
Cru, Tallinn Cru, Tallinn
Kyparen ber om ursäkt för att det inte finns en barnmeny, men vi tänker att det nog finns något barnen kan gilla, även om rättens namn “bräserad lammtunga” avskräcker vår yngsta. För enkelhets skull tar vi in tre olika förrätter och delar på. Först får vi in en brödkorg med ännu ett fantastiskt hembakt bröd.

P1030781

P1030784

Vit fisk och rom, med en grillad potatisrot.


P1030786

Bräserad lammtunga och lökringar – som visade sig bli allas favorit!


P1030788

Rödbetor med getostkräm – även denna rätt superläcker!

Vilken start! Inte bara vackra uppläggningar utan riktigt gott och välkomponerat. Vidare till varmrätter och dessert!
P1030796

„Slow food“ Veal and Delicious Lightly Smoked Beets


P1030801

Layered Chocolate Cake caramel cream and raspberry


P1030802

Burned Meringue currant sorbet, cream anglais

P1030800

En fantastiskt bra middag, både vad det gäller vin och mat. Men boka bord i tid!
Priser: Förrätter 8-15 Euro. Varmrätter 17-25 Euro. Desserter 6-7 Euro.
Adress: Viru 8, Tallinn

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar