Winter Wonderland på Gröna Lund – premiär 2 december

Dela inlägget:

Winter Wonderland på Gröna Lund – årets stora nysatsning 2022 när man skapar en helt ny vinterupplevelse. Från 2 december 2022 fram till 8 januari öppnas grindarna på Gröna Lund för en sprakande vinterupplevelse, med en magisk sagovärld för barn, fartfyllda vinterattraktioner för ungdomar och after ski med liveband för vuxna! Idag var det pressevent för Winter Wonderland och vilken plats kunde passa bättre för detta en varm sommardag än Icebar – som håller fem minusgrader året om!

Med Winter Wonderland skapar vi en helt unik och magisk vinterupplevelse som man aldrig tidigare upplevt. Hela Gröna Lund kommer bada i magisk belysning och det blir fullspäckat med både åk och spännande vinteraktiviteter för alla åldrar, från de allra yngsta barnen till de after-skisugna vuxna. Det här är en av Gröna Lunds största satsningar någonsin och den gör att vi nu kan erbjuda härliga upplevelser på tivolit året runt.

Magnus Widell, vd på Gröna Lund.

Winter Wonderland på Gröna Lund

Vad kan man då vänta sig på Winter Wonderland på Gröna Lund? Av bilderna att döma är detta som en klassisk julmarknad extra allt och lite till. Gluewine och vackra sagovärdar, men även spektakulär ljustkonst och nya vintriga attraktioner.

På Lilla Området kommer man mötas av en vintrig sagovärld inspirerad av Alice i Underlandet och vinterlandet i Narnia. Barnen kommer att få möta förtrollande väsen av olika slag, magisk belysning på hela området och åkattraktioner i vinterskrud.

Winter Wonderland på Gröna Lund

På Stora Området samsas vinteröppna åkattraktioner tillsammans med helt nya aktiviteter som bjuder på både adrenalin och vinterkänsla. Här hittar man bland  annat Sveriges häftigaste Snowglide – en lång pulkabacke som byggs upp framför Stora Scen där gästerna kan tävla mot varandra i varsin donutformad gummiring. Ice Bumber Cars flyttar också in under Winter Wonderland – en fartfylld och snurrig vinterversion av radiobilarna där gästerna själva styr en rund radiobil som både snurrar runt och kan krocka med andra åkare.

Winter Wonderland på Gröna Lund

Ljusupplevelser i världsklass. Kombinerat med stämningsfylld musik kommer hela parken att bada i färgglad och gnistrande belysning med fantastiska ljusshower, ljusspel på fasader, väggar och attraktioner samt storslagna ljusinstallationer.

Winter Wonderland på Gröna Lund

Tyrolerområdet med den tyroltematiserade restaurang Biergarten i spetsen förvandlas till en alpby med ett livligt after-ski-område på dagen, komplett med hotshotbar, DJ och en veranda. På kvällen maxar man upplevelsen ytterligare med kvällseventet SnowRider – Sveriges roligaste urbana After-Ski. Här blir det after-skistämning inne på Tyrol med afterski-band på scenen.

Winter Wonderland på Gröna Lund

Under Winter Wonderland kommer gästerna också kunna njuta av härlig och vintertematiserad mat och dryck, så som Glühwein, kanderade äpplen, chimney cakes, fondue och mycket mer.

Winter Wonderland öppnar fredagen den 2 december och håller öppet under jullovet ända till 8 januari. Winter Wonderland är en av Gröna Lunds största satsningar någonsin som förväntas locka ca 150 000 gäster under 23 öppetdagar.


Alla biljetter förbokas online och biljetterna släpps till försäljning i mitten av september på www.gronalund.com.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Bästa glöggen 2023 – vi testar 5 olika

Vilken är den bästa glöggen 2023? När man bjuder in till adventsfika vill man såklart bjuda på en...

Winter Margarita – Fredagsdrinken är en vintervariant av denna sommarklassiker

Gillar du drinken Margarita kommer du älska en Winter Margarita. Samma goda smaker av sött, salt och surt...

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...