fbpx
Matochresebloggen
Icebar Stockholm
Barer

Icebar i Stockholm – en försmak av Icehotel

I onsdags var det nyinvigning av Icebar, som ligger nere vid Centralstationen i Stockholm inne i hotellet Nordic C. Icebar byggdes 2002 och var då världens första permanenta isbar. Med is från Torne Älv skapas baren, där samtliga väggar, bardisk, konstverk och glas är gjorda av is.

P1040144

Instagramvänligt hål i en vägg

Icebar Stockholm

En av alla isskulpturer inne i baren.

Icebar Stockholm Icebar Stockholm Icebar Stockholm Drinkar Icebar Stockholm

För mig som för var uppe på Icehotell i Jukkasjärv i vintras (läs mer om den upplevelsen här) var det verkligen kul att besöka Icebar. Även om baren uppe på Icehotel är klart maffigare (med högt i tak, golv och tak av is osv) så är Icebar en häftig upplevelse. Och lättillgängligt mitt i Stockholm.

Visst, detta är en väldigt turistig aktvitet, men är samtidigt kul och väldigt annorlunda. Att starta en kväll här med en drink blir nog något man minns länge. Speciellt för turister som kanske knappt sett snö eller upplevt riktig kyla.

Innan man går in får man låna en isolerande cape och varma handskar – något som behövs då rummet där Icebar finns har en temperatur om -7 grader – året om.

Väl på plats (utanför Icebaren) finns det massa andra aktiviteter man kan göra, t ex prova på Isskulptering (något jag gjorde uppe på Icehotel, med en av deras främst konstnärer som lärare). Väldigt kul och enklare än man kan tro.

Här testar Richard Herrey att hugga lite i isen!

Richard Herrey testar Isskulptering

Inför besöket på Icebar:

Öppet: Året om, öppettiderna varierar med säsong.
Adress: Vasaplan 4
Web: icebarstockholm.se
Pris för entré, lån av kläder och en drink:
Vuxen: 195 kr (10:- extra om man inte förbokar online)
Barn 3–17 år: 95 kr

Har du varit på Icebar Stockholm eller någon annan Icebar? Vad tyckte du?

 

Du kanske också är intresserad av...

2 Comments

Lämna gärna en kommentar