5-kampskväll på Gröna Lund med åk, middag & livemusik!

Dela inlägget:

Efter år med Gröna Lund-besök med barnen blev det i veckan dags att köra ett Gröna Lund-besök med några vänner istället, Nu för att testa grönans 5-kampskväll med livemusik, där det även ingår middag! Det är det klassiska coverbandet Smalare än Thord som står på scen tisdag-fredag hela juni.

5-kampskväll på Gröna Lund

Denna ljumma junikväll myllrade det av folk på Gröna Lund, men till femkampsspelen var det som vanligt ingen kö. Så vi körde igång direkt. Slangbella, basket, luftgevär, woody och sist favoriten hästracet. 5 spel ingår i detta paket, men vi tyckte detta var så kul att vi blev klart sugna på att komma tillbaka och köpa deras paket med obegränsade femkampsspel (199:- pp)!

5-kampskväll på Gröna Lund
5-kampskväll på Gröna Lund

The Spice Bar på Gröna Lund

När vi spelat klart fortsatte vi upp till The Spice Bar som öppnade förra sommaren. En trappa upp rakt under nya berg-och-dalbanan Monster. Även en kupong för dryck ingår i detta paket!

Tre snabba åk innan middagen

Vi ville såklart även åka lite – åkband ingår även det i biljetten. Så vi körde tre absoluta favoriter – Monster, Insane och Twister!

Middag på Tyrol med Smalare än Thord

Omtumlande efter dessa snurrar stapplade vi mot Tyrol för middag. Här tog ett märkligt häng i svarta kroppsstrumpor och lysande neonband emot och visade oss in i den stora matsalen, som var ganska nedsläckt med rosa och lika ljus och på borden låg neonarmband till alla gäster.

Här serverades en tvårättersmiddag, mozeralla med ärtor och sparris till förrätt som blev riktigt god när jag kryddade upp den med extra salt och peppar. Till varmrätt valde vi ryggbiff som serverades med rödvinssås, sallad på haricot verts, lök och ungsbakad tomat samt smörslungad mandelpotatis. Även denna behövde kryddas upp men köttet var perfekt stekt och kom in med goda tillbehör.

Strax efter vi serverats förrätten drog Smalare än Thord igång. Detta klassiska after-ski band som turnerat i 30 år och som jag sett flera gånger tidigare på skidsemestrar. Fortfarande i bra form, men nu var det en helt annan, lite mer mogen och inte alls lika rockig repertoar som ”Stad i ljus”.

Bandet körde inte superlänge, så när vi ätit upp gick vi ut i den ljumma försommarkvällen för lite mer åk!

Helt klart en kul grej att göra med kompisgänget! Pris för entré, fria åk, femkampshäfte med en dryckeskupong samt 2-rättersmiddag är 945:-.

Nattklubbskoncept ”Night Rider” återvänder i Augusti

I augusti drar succén från förra året igång igen – Nattklubbskoncept Night Rider. Klubben arrangeras för 1 500 personer per tillfälle med utökat serveringstillstånd och en åldersgräns på 23 år. Under sex kvällar i augusti förvandlas Gröna Lund till en maxad nattklubb mellan 22.00-00.00, där gäster i nattklubbsmiljö kan njuta av fria åk i nio av parkens mest populära åkattraktioner som utrustas med DJ’s och maxade ljuseffekter för en förhöjd upplevelse som får ”sensommarnatten att pulsera”.

Nytt för i år är bland annat efterfesten ”Playground”, som kommer att hålla till inomhus och öppna först när utomhuskonceptet stänger vid midnatt.

Biljetterna till NIGHT RIDER släpps den 16 juni kl. 12.00 på www.gronalund.com/nightrider

Mycket kul även för vuxna på Gröna Lund i sommar alltså!

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...