fbpx
Matochresebloggen
Gröna Lund

5-kampskväll på Gröna Lund med åk, middag & livemusik!

Efter år med Gröna Lund-besök med barnen blev det i veckan dags att köra ett Gröna Lund-besök med några vänner istället, Nu för att testa grönans 5-kampskväll med livemusik, där det även ingår middag! Det är det klassiska coverbandet Smalare än Thord som står på scen tisdag-fredag hela juni.

5-kamp på Gröna Lund

Denna ljumma junikväll myllrade det av folk på Gröna Lund, men till femkampsspelen var det som vanligt ingen kö. Så vi körde igång direkt. Slangbella, basket, luftgevär, woody och sist favoriten hästracet. 5 spel ingår i detta paket, men vi tyckte detta var så kul att vi blev klart sugna på att komma tillbaka och köpa deras paket med obegränsade femkampsspel (199:- pp)!

5-kampskväll på Gröna Lund
5-kampskväll på Gröna Lund

The Spice Bar på Gröna Lund

När vi spelat klart fortsatte vi upp till The Spice Bar som öppnade förra sommaren. En trappa upp rakt under nya berg-och-dalbanan Monster. Även en kupong för dryck ingår i detta paket!

Tre snabba åk innan middagen

Vi ville såklart även åka lite – åkband ingår även det i biljetten. Så vi körde tre absoluta favoriter – Monster, Insane och Twister!

Middag på Tyrol med Smalare än Thord

Omtumlande efter dessa snurrar stapplade vi mot Tyrol för middag. Här tog ett märkligt häng i svarta kroppsstrumpor och lysande neonband emot och visade oss in i den stora matsalen, som var ganska nedsläckt med rosa och lika ljus och på borden låg neonarmband till alla gäster.

Här serverades en tvårättersmiddag, mozeralla med ärtor och sparris till förrätt som blev riktigt god när jag kryddade upp den med extra salt och peppar. Till varmrätt valde vi ryggbiff som serverades med rödvinssås, sallad på haricot verts, lök och ungsbakad tomat samt smörslungad mandelpotatis. Även denna behövde kryddas upp men köttet var perfekt stekt och kom in med goda tillbehör.

Strax efter vi serverats förrätten drog Smalare än Thord igång. Detta klassiska after-ski band som turnerat i 30 år och som jag sett flera gånger tidigare på skidsemestrar. Fortfarande i bra form, men nu var det en helt annan, lite mer mogen och inte alls lika rockig repertoar som “Stad i ljus”.

Bandet körde inte superlänge, så när vi ätit upp gick vi ut i den ljumma försommarkvällen för lite mer åk!

Helt klart en kul grej att göra med kompisgänget! Pris för entré, fria åk, femkampshäfte med en dryckeskupong samt 2-rättersmiddag är 945:-. Läs mer hos Gröna Lund här.

Nattklubbskoncept “Night Rider” återvänder i Augusti

I augusti drar succén från förra året igång igen – Nattklubbskoncept Night Rider. Klubben arrangeras för 1 500 personer per tillfälle med utökat serveringstillstånd och en åldersgräns på 23 år. Under sex kvällar i augusti förvandlas Gröna Lund till en maxad nattklubb mellan 22.00-00.00, där gäster i nattklubbsmiljö kan njuta av fria åk i nio av parkens mest populära åkattraktioner som utrustas med DJ’s och maxade ljuseffekter för en förhöjd upplevelse som får “sensommarnatten att pulsera”.

Nytt för i år är bland annat efterfesten ”Playground”, som kommer att hålla till inomhus och öppna först när utomhuskonceptet stänger vid midnatt.

Biljetterna till NIGHT RIDER släpps den 16 juni kl. 12.00 på www.gronalund.com/nightrider

Mycket kul även för vuxna på Gröna Lund i sommar alltså!

Du kanske också är intresserad av...

1 kommentar

Lämna gärna en kommentar