Vårvinter i Romme Alpin – bättre än väntat!

Dela inlägget:

Påsken i år tillbringar vi på fritidshuset på Sunnanö i Dalarna, en knapp halvtimme från Romme Alpin. Så vi passar såklart på att åka lite skidor när vi är här uppe och vädret är bra. Vi åkte några dagar här på sportlovet och så igen på påskafton. Nu med klart härligare väder – någon minusgrad på natten – strax över nollan på dagen och sol blandat med kort snöfall – vårvinter med andra ord. Nu med bara en bråkdel av folket som var här på sportlovet.

Vi såg till att vara på plats i Romme när backarna öppnade klockan 09. Det var inte den hårt packade nysnö man kan få vissa dagar tidigare på säsongen, utan lite hårdare snö/isig manchester. Men härligt ändå – och någon timme senare blev backen perfekt mjuk.

Vårvinter i Romme Alpin - bättre än väntat!
Vårvinter i Romme Alpin - bättre än väntat!
Vårvinter i Romme Alpin - bättre än väntat!
Korta liftköer i Romme Alpin
Inga köer – på hela dagen!

Snö i backarna – ingen offpist

Det är fortfarande bra med snö i de flesta backar, men utanför backarna har all snö smält bort. Ingen off-pist med andra ord. Och långt från fjällkänslan när det bara är i backarna det är vitt i! Ett par backar var redan avstängda på grund av för lite snö.

Snö i backarna - ingen offpist
Snö i backarna - ingen offpist
Snö i backarna - ingen offpist

Ännu härligare på toppstugans terrass

Nu, med starkare sol och plusgrader är det ännu mer lockande att ta långa pausar i åkandet på någon av restaurangerna på toppen av berget, som toppstugans terrass. Det behövs också pausar – med så här lite folk, inga köer och snabba liftar blir det många åk på kort tid. Efter ett par timmar när snön börjar bli lite tyngre suger det också snabbare kraften ur benen…

Öppet i Romme Alpin fram till 11 april

Romme Alpin har öppet ända fram till 11 april. Så det blir högst troligt något mer åk för oss denna påskhelg. Och har ni inte några planer på påsklovet och är sugna på lite mer skidåkning är detta ett bra tips. Men se till att vara tidigt i backen, speciellt om prognosen lovar varmt väder. Det kan bli tungt efter lunch, framför allt i de backar som ligger på solsidan!

Läs mer om Romme Alpin 2021 i detta lite längre reportage!

Vårvinter i Åre 2019

För två år sedan var vi i Åre i slutet av Mars. Den helgen hade vi verkligen alla typer av väder man kan tänka sig. Blir klart sugen på att åka upp dit igen när jag kollar på det reportaget idag, Åra har ju ännu längre säsong – ända till 2 maj!

Vårvinter i Sälen

Jag och sonen var uppe i Sälen i mitten av Mars, lite innan vårvintern. Vi hade ett par riktigt bra dagar, men skulle gärna åka upp igen till vårsolen och lunch på någon härlig uteservering i backen! Högfjället har öppet till 11 april i år medan Lindvallen har öppet ända till 25 april. Läs mer om Sälen i mina reportage här.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...