Hello Fresh – vi testar deras klassiska matkasse

Dela inlägget:

Vi lagar mycket mat hemma och det är lätt att hamna i samma rätter, speciellt på vardagarna. Så då och då har vi testat olika matkassar för att få inspiration. Nu senast testade vi Hello Fresh och det var en av de bättre matkassarna vi provat. Kolla in hur det funkar, vilken mat vi valde och det viktigaste – hur det smakade!

Hello Fresh – beställning

Flödet för att beställa denna matkasse är lite ovant jämfört med övriga kassar vi provat. Först väljer man en av fyra typer av matkassar – ”Klassiskt”, ”familjevänligt”, ”vegetariskt” eller ”snabbt och enkelt”. Nästa steg är att välja antal portioner – 2 eller 4. Slutligen välja om man vill ha mat för 3, 4 eller 5 dagar per vecka. Ju fler dagar per vecka man väljer – desto lägre blir priset per dag. Vi tog en Klassisk kasse för 4 personer i tre dagar. Med 20% rabatt som man ger alla nya kunder kostade den 536:-, dvs 45:- per portion. Vi uppgraderade även en middag till ”premium” vilket ökade priset för den dagen med 136:-.

När man väl valt paket (och betalat) är det dags att välja rätter. Det finns ett 15-tal olika rätter att välja mellan och det var mycket som såg gott ut. Till slut landade vi i bibimbap, schnitzel och premiummiddagen var ryggbiff.

Hello Fresh – levereans

Man gör sin beställning minst en vecka innan den första leveransen, men om man vill kan man sedan ändra rätter i matkassen sex dagar innan. Dagen när det var dags för leverans fick jag sms när budbilen närmade sig och när den var framme. Ja, man kunde följa bilen i realtid om man ville precis som i tex Uber-appen!

Lådöppning

I lådan fanns tre papperspåsar, en kylpåse och receptkort. Respektive påse var märkta med en färg – som fanns tydligt markerad på receptkortet, som förutom färgen hade tydliga steg-för steg instruktioner som visade exakt hur man skulle laga rätten.

I respektive påse fanns alla torrvaror – i exakta mängder – som behövdes för just den middagen (förutom vissa basvaror som man förväntas ha hemma, som olja, ägg, salt och peppar). Allt i exakt den mängd som behövdes. Så förutom att det kan minska matsvinnet att man får exakt det som behövs för rätten, var det ännu enklare att laga till rätten.

Dag 1 – Bibimbap med köttfärs, pak choi och svamp

Första dagen med Hello Fresh hade vi valt Bibimbap. Kokt ris som serverades med en wok på köttfärs, morot, pak choi, svamp, ingefära och vitlök. Till det en sås på ketchup, soja och sriacha. Gott och enkelt! Kolla in hela receptet här.

Dag 2 – Schnitzel med päronslaw och BBQ-sås

Andra dagen var det schnitzel med päronslaw och BBQ-sås. En tunn benfri fläskkotlett som panerades med panko och stektes knaprig. Till den en cole-slaw som förutom vitkål och morot (som kom färdigskuret i påsar) även innehöll päron, gurka citron, aioli och gräslök. Gott och fräsch middag. Kolla in hela receptet här.

Dag 3 – Ryggbiff med spenatsås och loyonnaise-style potatis

Sista dagen som blev vår fredagsmiddag var det Preimum-middagen – ryggbiff med spenatsås och loyonnaise-style potatis. Den enklaste middagen att tillaga – men så himla gott.

Potatis som tärnades och ugnsrostades, innan den blandades med karamelliserad lök. En krämig spenatsås på scharlottenlök, perslilja, vitlök, grädde och köttbuljong. Riktigt bra kött, en god sås och potatis. En fullträff! Kolla in hela receptet här.

Vår dotter äter en kost utan gluten och laktos, men det var enkelt att göra en variant åt henne av vissa rätter, genom att exempelvis panera hennes schnitzel i kokosflingor istället för panko eller göra en spenatwok istället för stuvning.

Sammantaget gav dessa tre dagar verkligen mersmak – denna påse ska vi absolut testa igen. Det är enkelt att pausa veckor i appen som man vill äta annat eller är bortrest – och sedan när man är sugen starta igen och välja de rätter man är mest sugen på!

Matkassen testade vi i samarbete med Hello Fresh – tankar och åsikter som alltid mina egna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...