Saker att göra på flyget – utan alla onödiga tips

Dela inlägget:

Ska du ut och resa och är ute efter tips på saker att göra på flyget? Då är risken stor att du hamnar i ett inlägg med helt meningslösa tips som mest finns där för att inlägget ska bli långt eller underhållande. (Inte något av mina såklart… )Låt mig ta några exempel – som jag ska förbättra åt er så ni får i alla fall lite nytta av dem!

#1. Ta en powernap – så här somnar du

Metromode tipsar om att ”ta en powernap” på flyget. Kanske det som de flesta gör på en flygresa om de inte är uppslukade av sin mobil. Men för att lättare somna, ta med öronproppar eller brusreducerande hörlurar med en riktigt tråkig podd. En bra ögonmask för att stänga ute allt ljus – och försök att få en fönsterplats på flyget så du inte behöver resa dig upp när dina radgrannar ska på toa.

#2. Bra spellista – glöm inte att ladda ner den i off-line mode

Metromode fortsätter med det geniala tipset att skapa en bra spellista att lyssna på. Men glömmer det allra viktigaste – att ladda ner spellistan i off-olineläge så den funkar även utan täckning!

#3. Ta med favoritserierna – och sätt fast mobilen på stolsryggen framför

Att ladda ner sina favoritserier på mobilen blir allt vanligare och är perfekt på flyget om du är för trött för att läsa – men inte sömnig nog för att somna. Numera har många flyg USB-uttag för laddning – men det är allltid bra att ha med en powerbank som backup. Och tipset att sätta fast mobilen med en påse som kläms fast mellan mobilen och dess skal – sedan under den nedfällbara brickan – gör filmupplevelsen ännu bättre!

#4. Ta med en spännande bok – funkar alltid!

Man vet aldrig vad som kan hända på en lång flygresa, med förseningar, elektronik som går sönder osv.. En sak som dock alltid funkar är en bok, Så även om du gillar film mer än böcker när du reser – ta med en bok som backup.

#5. Rensa bilder i mobilen – ”hjärtmärk” de du vill behålla

Att rensa bilder i mobilen kan kännas som en evighetsuppgift – om du som jag har tusentals bilder och filmklipp. Men det är perfekt att göra det när du har tid över på flyget. Jag brukar göra så att jag hjärtmärker de jag vill behålla – sedan raderar resten. Speciellt filmklipp tar mycket utrymme .-. perfekt att rensa bort på resan.

En sak som inte funkar på flyget är gå in på ett casino med mobilen. Det funkar däremot när du är på flygplatsen och väntar. Vilket leder oss in på nästa del – tips innan du går på flyget

Tips innan du går på flyget

Vad ska man då tänka på innan man går på flyget?`Dessa fyra är mina bästa tips. Förutom självklarheter som att checka in online i förväg ellervälja en fönsterplats om det går!

#1. Ta med nödproviant

Antingen är det luften i planet, eller att man är så uttråkad – som gör att man blir hungrig trots att man sitter helt still. Ombord är ju maten sällan bra och mest i form av skäpmat och snacks. Så se till att ta med nyttig nödproviant hemifrån. Kokta ägg, morötter eller frukt är perfekt för att stilla den värsta hungern.

#2. Res bara med handbagage

Reser du med bara handbagage slipper du dels stå i kö för att checka in eller droppa av ditt bagage för incheckning. Men, du sparar även pengar (då incheckat bagage ofta kostar extra), du slipper vänta på bagaget när du är framme och du slipper riksen att ditt bagage kommer bort1

#3. Ta med en egen vattenflaska till flygplatsen

Man ska dricka mycket vatten på flyget – och på Arlanda finns automater där man kan fylla på egna flaskor. Bra för miljön och gratis -samt bra för att inte bli uttorkad på flyget.

#4. Gå på sist

Varför stå i kö och trängas med andra för att komma på planet bland de första när du redan har en bestämd plats? Chilla istället och gå på bland de sista!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...