fbpx
Matochresebloggen
Okategoriserad

Söndagsmiddag på Grill – Grillbuffé

Grill har legat på Drottninggatan i över 10 år och är nästan en institution i Stockholm. Den stora restaurangen med fokus på grillat är uppdelad i olika sektioner med 9 olika miljöer – karibiskt, cirkus, en tågkupé osv –  alla med det gemensamma att det är väldigt nedtonad belysning. Detta är klart en restaurang som gör sig bäst under den mörkare årstiden, så när Grill dök upp som förslag i söndags när jag surfade efter söndagsmiddagsalternativ för hela familjen på bordsbokningssiten TheFork.se (som jag har ett samarbete med) kändes det som ett perfekt ställe för oss, speciellt som de på söndagar har en stor grillbuffé på menyn. Vi älskar grillat!

Söndagsmidag på Grill – Grillbuffé

Personligen föredrar jag a la carté när vi ska ut och äta, men när barnen ska med är det lite annorlunda då de ofta blir otåliga om vi får vänta länge på maten. Då är bufféalternativet bra – och min fru gillar också bufféer så det är egentligen 3 mot 1 fördel buffé. På Grill har man på söndagarna en stor grillbuffé med sallader, röror, såser och grillad biff, lamm, kyckling, korv med mera.

Grillbuffé restaurang Grill

Enda nackdelen enligt yngsta barnet – för hög buffédisk

Grillbuffé restaurang Grill Grillbuffé restaurang Grill

Restaurangen är stor och det är nästan fullsatt så det är stor omsättningen på maten är också stor. Det ställs fram nya fat med påfyllning hela tiden. Varm och fräsch buffé alltså.

Grillbuffé restaurang Grill
Trots alla goda sallader, såser och grillat kött var det pommes fritsen som var svårast att motstå, perfekta!
 Grillbuffé restaurang Grill

Dessert på Grills söndagsbuffé

Med allt gott att välja på är det svårt att inte äta för mycket men vi sparade lite plats för deras lilla dessertbuffé. Vår dotter som inte tål gluten frågade om de hade någon glutenfri dessert och då svängde köket ihop denna läckra skapelse åt henne, så himla omtänksamt!

Grillbuffé restaurang Grill dessertbord

Grillbuffé restaurang Grill glutenfri dessert

Vi sneglade alla lite avundsjukt på denna glutenfria dessert!

Murrigt!

Som jag nämnde inledningsvis, detta är en restaurang som är raka motsatsen till en starkt upplyst kebabrestaurang, det är verkligen nedtonad belysning. Jazzbandet som spelade kunde vi bara se siluetterna av och vi fick be om extra ljus till vårt bord för att kunna se vad som låg på tallrikarna. Men klart mysigt är det och verkligen en restaurang som gör sig bra under den mörka årstid vi nu går mot.

Grillbuffé restaurang Grill Grillbuffé restaurang Grill

Fakta:

Adress: Drottninggatan 89
Pris söndagsbrunch: 345:-. barn 7-12 år 195:-
 Inlägg i samarbete med TheFork. Men åsikterna är som vanligt mina egna!

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar