Parks and Resorts Dubai – mellanösterns största nöjespark

Dela inlägget:

2017 färdigställdes Parks and Resorts Dubai som nu är mellanösterns största nöjespark. Här finns tre olika temaparker och ett vattenland. Vi spenderade en heldag här, på Motiongate som är den största temaparken och passar familjer som vår med lite äldre barn. Den påminner om Universal Studios i Orlando och det är samma designers som skapat denna park som gjorde Universal Studios i Singapore.

I mitten av parkerna finns ”Riverland” byggd kring en konstgjord flod, med en mängd restauranger som håller en helt annan klass än de vi är vana vid att hitta i nöjesparker.

Motiongate i Parks and Resorts – fyra olika teman

Motiongate är en park med filmtema och den är indelad i fyra olika delar – utomhus finns Lionsgate, Columbia Pictures och Smurfs Village och i en gigantisk inomhuspark finns fyra olika delar med Dreamworkstema.

Motiongate Parks and Resorts DubaiMotiongate Parks and Resorts Dubai

Lionsgate – Hunger Games

Vi startade besöket i Motionsgate i Lionsgate som går i ”Hunger games”-tema och berg- och dalbanan ”Capitol Bullet Train”. En grym åktur som börjar med att man backar lodrätt uppåt och susar sedan iväg genom en bana som loopar och vrider sig i mjuka sugande svängar.

Parks and Resorts DubaiParks and Resorts Dubai

Den andra attraktionen i Lionsgate är 4-d attraktionen Panem Arial Tour, där man verkligen får en illusion av att färdas över Panem då det är 3-d film i alla riktningar man kan se och man sitter i en stor farkost som rör sig som i filmen. Coolt! Innan man slåpps in i attraktionen slussas man runt i flera olika rum där man får en bakgrundsstory till den färd som väntar.

Parks and Resorts Dubai
Glädjen över noll personer i kö!

Parks and Resorts Dubai

Columbia Pictures

Nästa del var baserat på filmer från Columbia Pictures, som Ghostbusters, Hotel Transylvania och Det regnar köttbullar. Bäst gillade vi Ghostbusters, där man skulle jaga spöken som dök upp på olika skärmar längs en bana. Berg- och dalbanan Green Hornet var riktigt kul och påminde lite om ”Vilda Musen” på Gröna Lund och turen i en bitvis vild fors var riktigt kul!

Parks and Resorts DubaiParks and Resorts Dubai Parks and Resorts DubaiParks and Resorts Dubai Parks and Resorts Dubai

Lunch på Al Mashowa i Riverland

Efter att ha avverkat halva parken åkte vi till Riverland strax utanför Motiongate för lunch. Runt en stor konstgjord flod och på intilliggande små gator finns en mängd olika restauranger. Vi hade bord bokat för oss på Al Mashowa som bland annat serverar mat som är typisk för denna del av mellanöstern.

Lunch i Riverland Parks and resorts Dubai Lunch i Riverland Parks and resorts Dubai

Vi tog deras lunchmeny, som startade med tunna bröd och små burkar med ghee, picklad lök och salsa. Sedan en varsin rejäl portion ris och kyckling, som kokat ihop i en järngryta som sedan vändes upp på respektive tallrik vid servering. Supergott!

Lunch i Riverland Parks and resorts Dubai

Till dessert små munkar med söt dadelsirap och till vår dotter som varken äter vete eller socker fixade de en fin fruktsallad. Avslutningsvis lite svagt kaffe och dadlar.

Lunch i Riverland Parks and resorts DubaiLunch i Riverland Parks and resorts Dubai

Riktigt härlig långlunch och kul att passa på att testa något som är typiskt för Dubai. Med ny energi tog vi oss tillbaka till parken för Smurfstaden och Dreamworks!

Smurfs Village

Denna del av parken var för de lite mindre barnen. Vår son som är nio år skulle kunnat stanna här länge, framförallt i ”Smurfberry Factory” där man sköt plastbollar på varandra med stora tryckluftskanoner.

Parks and Resorts Dubai

Parks and Resorts Dubai Parks and Resorts Dubai

Även ”Smurfs Studio Tour” var kul där man i en vagn åkte igenom en smurfvärld, en attraktion som påminner lite om ”It’s a small world” som finns på Disneyland.

Parks and Resorts Dubai

Dreamworks på Motiongate

Sist tog vi inomhusparken Dreamworks. I en enorm hangar som tog tre år att färdigställa finns fyra olika delar, med teman från Dreamworksproduktioner som Magagascar, Shrek och Kung Fu Panda. Massor av coola attraktioner här med men klar favorit var ”Madagascar: Mad Pursuit”. Hela nöjesparkens snabbaste berg- och dalbana som startar med en galet snabb acceleration och sedan tar en runt i mörker blandat med snabba svängar ut i miljön ute i ”inneparken”.

Dreamworks på Parks and Resorts Dubai Dreamworks på Parks and Resorts Dubai Dreamworks på Parks and Resorts Dubai Dreamworks på Parks and Resorts Dubai Dreamworks på Parks and Resorts Dubai

Shower tre gånger per dag

Motiongate har även en stor arena där man har shower tre gånger per dag. Vi timade in en av dessa där ett gäng duktiga sångare/dansare körde ett synkat nummer streetdance och poplåtar.

Motiongate Parks and Resorts Dubai Motiongate Parks and Resorts Dubai

Sammantaget om Motiongate

Vi älskade denna nöjespark och man har verkligen ansträngt sig ner i minsta detalj för att skapa en kul upplevelse, med ambitiös och påkostad dekor på byggnader och attraktioner, underhållning medan man står i kö och så det stora Riverland i mitten med restauranger för alla smaker.

Entré, köer och Q-Fast på Motiongate

Vi hade förmånen vid vårt besök att få en VIP-guide som tog oss runt i parken och tog oss in bakvägen i attraktionerna så vi slapp köa, otroligt lyxigt och gav oss möjlighet att under en dag i högt tempo testa alla attraktioner. Men, även fast vi var här under absoluta högsäsong i mellandagarna var det inte långa köer, mellan 15-30 minuter på de mest populära. Vill man dock inte stå i kö kan man köpa en Q-Fast för 125 AED och gå förbi kön i stort sett på alla attraktioner. Värt att tänka på dock är att köerna ofta fortsätter en bit in i byggnaden, så man får ofta vänta en stund även om man har en Q-fast.

Motiongate Parks and Resorts Dubai
Lyxen att gå in bakvägen – fördel med att komma till parken som bloggare!

Entrébiljetterna till parken kostar 235 AED och smart är att köpa dem i förväg. då kan man bara visa upp en kod i mobilen vid entrén och snabbt komma in.

Riverland

När man är klar med besöket i den park man valt för dagen kan man med fördel strosa runt lite i Riverland, supermysig och inte alls så kommersiell del av Parks and Resorts.

Riverland Parks and Resorts Dubai Riverland Parks and Resorts Dubai Riverland Parks and Resorts Dubai

Andra temaparker på Parks and Resorts Dubai

I samma område finns Legoland Dubai, som är en lite mindre version av Legoland i Billund. Här finns även Legoland Water park som är ett vattenland för lite mindre barn, samt Bollywood med tema Indiska Bollywoodfilmer.

Six Flags öppnar i Dubai 2019

Parks and resorts Dubai är redan mellanösterns största samling av nöjesparker, men det ska såklart i sann Dubaianda bli ännu större. 2019 öppnar Six Flags som har stort berg-och dalbanefokus i samma område.

Hotell vid Parks and Resorts Dubai

Vi bodde i ett hus inne i centrala Dubai denna semester, men vill man på nära parken finns exempelvis hotellet Lapita på promenadavstånd från parken. Ser riktigt härligt ut och vore kul att bo en natt nästa gång vi kommer hit, helst i en av deras privata villor…

Lapita Parks and Resorts Dubai Lapita Parks and Resorts Dubai

Besöket på denna fina nöjespark gjordes i samarbete  med Parks & Resorts Dubai men som vanligt är alla åsikter och tankar mina egna. De sista två bilderna från Lapita är pressbilder,  i övrigt egna bilder!

 

 

 

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...