fbpx
Matochresebloggen
Japansk restaurang Restauranger i Stockholm

Soyokafe på Sergelgatan – japanskt hål-i-väggen på ny adress

Soyokafe är den enkla systerkrogen till den japanska fine-dining-restaurangen Soyokaze. Först etablerades Soyokafe i Blåsut, sedan flyttade de till Vasastan – och nyligen flyttade både Soyokafe och Soyakaze till helt nya lokaler mitt i Stockholm city – på Sergelgatan. I en av de nyrenoverade Sergelskraporna finns nu dessa två restauranger sida vid sida. Soyokafe till vänster och har även bord och en ingång till vänster om restaurangen i en passage.

Soyokafe på Sergelgatan

Själva restaurangen är klart mindre än deras tidigare Soyokafe i Vasastan. Här finns ett par bord längs väggarna och runt köksdelen, samt borden till vänster utanför själva restaurangen. Helt klart likt ett japanskt litet hål-i-väggen!

Soyokafe på Sergelgatan

Soyokafe på Sergelgatan – japanskt hål-i-väggen

Soyokafe har öppet för lunch – även finkrogen Soyakaze kan ta lunchboknkngar om man är minst 6 personer som vill ta in deras stora omakazemeny. Så denna gång blev det Soyokafe.

Vi kom ganska tidigt – redan 11.30 och då fanns det gott om lediga bord. VI tog ett av de borden med utsikt över köket – älskar att sitta så och kolla in kockarna.

Soyokafe på Sergelgatan

Lunchmenyn innehåller sushi, men högst upp finns deras “lunchplate” (170:-) som jag tog – en bricka med misu, sushi, ris med tonfisk och friterad kyckling med en kryddig majjo. Riktigt gott och vällagat – lite likt en “bento”- låda men klart fräschare än de man brukar få.

Det finns även en Omakasemeny med kockens val för 750:-, om man vill dra på med en långlunch eller – kanske snarare gå hit på kvällen. För det är öppet måndag-lördag från 11.00-21.00 (22.00 på fredag-lördag).

Adress: Sergelgatan 18 Hötorgsgången, gågatan mot Sergelgatan. Deras webb hittar ni här.

Fler japanska restauranger i Stockholm

Jag älskar japanska restauranger och försöker testa alla nya som ploppar upp. Här är några av mina favoriter sedan tidigare.

Sushi Sho – även detta ett litet hål-i-väggen med en stjärna i guide michelin.

Susi Oi på Karlavägen – superlitet hål i väggen med en grym omakasemeny

Sushi Oi

Kasai – japansk dinnerclub

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar