fbpx
Matochresebloggen
Swing by Golfbaren
Aktiviteter Minigolf Restauranger i Stockholm

Skumpa, minigolf och menyprovning på Swing by Golfbaren

Att kombinera en kul aktivitet med lite god mat och dryck var en tydlig trend inför 2022 och ett ställe där man kan göra det i Stockholm är på Swing By Golfbaren. Jag var där senast i höstas – då för att bland annat testa julbordet med amerikansk touch. Denna vecka var det dags igen, för att prova igenom den nya menyn som komponerats inför våren.

Vi startade med mingel och ett glas av deras huschampagne upp i deras lilla lounge tillägnad minigolfentasten Mary Pickford och sen en runda i den fina minigolfbanan med 13 hål. (läs mer om den här)

Sist gick det riktigt bra, denna gång var det klart färre hål jag klarade på ett eller två slag. Men ändå riktigt kul och lättsamt!

Nya menyn på Swing by Golfbaren

Efter minigolfen gick vi en trappa upp och satte oss till bords i den ljusa matsalen. Vår värd Alexander Erwik som arrangerade detta pressevent beställde in en stor generös ost- och charkbricka som vi delade på – med flera sorters skinka, salami, gruyere, oliver och bröd. Denna var riktigt god och perfekt att beställa in ihop med lite kall öl att börja en middag med här!

Jag och några andra gäster på detta pressevent provade sedan igenom det mesta från den nya menyn, då vi bestämde oss för att dela på alla rätter så vi kunde smaka så mycket som möjligt.

Gravad oxfilé – bäst bland förrätterna

Efter charken fortsatte vi med förrätter. Bäst i mitt tycke var gravad oxfilé som kom in med svamp, tryffelemulsion och brödkrutonger rostade med benmärg. Även den vegetariska picklade rödbetan med äggplantscreme och picklad svamp var god och ett bra vegetariskt alternativ. Insaltad skrei var snygg, men inte lika spännande smakmässigt.

Flera goda varmrätter

Av varmrätterna provade vi de tre som verkade mest intressanta ihop med ett glas rött. Den första var delizie – små pastarullar fyllda med svamp och ost, toppade med oxragu och parmesan. Rostbiff på lamm var perfekt stekt lamm som serverades med späda morötter, broccoli, portvinssås, kryddsmör och sötpotatis. Lobster roll var ett bröd fyllt med kålsallad, hummer, rivet kokt ägg svart tryffel och silverlök. Till det krispiga sötpotatispommes.

Läcker äppelkaka till dessert

Till dessert delade vi på en äppelkaka och en chokladterrin. Äppelkakan var tunna skivor äpple bakade med brynt smör och kom in toppad med calavdoskräm. Fantastiskt god! Chokladterrinenn var dock lite väl mäktig – men är ni hungriga efter varmrätten är denna en avrundning på middag som garanterar gör er nöjda!

Drinkar med premiumtonic

Vi avrundade middagen med en cocktail. Jag tog en alkholfri variant med fläderblomstonic som var riktigt god. Hammars heter denna tonic (som även finns på restaurang Frantzen),

Sammantaget – ett perfekt ställe att gå med några kompisar för en avslappnad kväll med goda drycker, minigolf och middag!

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar