fbpx
Matochresebloggen
nya Frantzén
Restauranger i Stockholm

Boka bord på nya Frantzén före alla andra

För ett år sedan stängde kocken och krögaren Björn Frantzén sin tvåstjärniga restaurang i Gamla Stan. Vi som följt Björn Frantzéns ansträngningar för att få en tredje stjärna i Guide Michelin förstod att det var något ännu mer ambitiöst på gång! (Har ni missat SVT-dokumentären Hunger om arbetet m0t en tredje stjärna finns den fortfarande på SVTplay här – verkligen sevärd!).

Nya Frantzén öppnar 30 Augusti.

Den 30 Augusti öppnar nya Frantzén upp dörrarna på Klara Norra Kyrkogata 26 i centrala Stockholm. Restaurangen kommer totalt ha tre våningar samt terrass, men trots att ytan blir mer än fem gånger större än den gamla restaurangen behålls samma antal sittplatser som tidigare – 23.

Jag känner inte till någon restauranglokal i världen som liknar det vi skapar, säger Björn Frantzén. Ett besök på Frantzén blir både en gastronomisk resa och en resa i ett totalrenoverat 1800-talshus med egen hiss för restaurangen. Restaurangen tar upp hela tre våningsplan med entré, restaurang samt lounge högst upp i en gammal vindsvåning med hemkänsla. 

Det finns ännu inga bilder inifrån lokalen men så här ser huset ut utifrån om man kollar in det med Google Street View.

nya Frantzén

Boka bord till nya Frantzén före alla andra

Bokningen för nya Frantzén öppnar klockan 10.00 den 30:e juni, men om man signar upp på en VIP-lista kam man boka 24 timmar innan alla andra. Här hittar ni länken dit.

Jag kommer såklart försöka att boka ett bord – för denna satsning är jag väldigt nyfiken på!

 

Du kanske också är intresserad av...

2 Comments

Lämna gärna en kommentar