Julbord på Swing by Golfbaren med amerikansk touch – family style.

Dela inlägget:

Jag var på Swing by Golfbaren när de öppnade upp igen efter sommaren och gillade verkligen konceptet med fina mingolfbanor och god mat! Nu när det närmar sig jul fick jag möjlighet att ta med min fru och prova deras julbord lite i förväg på en presslunch.

Årets julbord på Swing by Golfbaren serveras som en trerättersmeny vid bordet ”family style”, med mat på stora uppläggningsfat man delar på. Mest klassiska svenska rätter – men influerat av amerikanska julsmaker.

Tänk er det som skulle serveras vid jul hemma hos en familj i USA där mannen kommer från Sverige – och vill ha de klassiska sakerna som sill, lax och köttbullar. Men där den kvinnan är amerikanska och vill ha in lite amerikanska smaker, en rejäl köttbit och söta amerikanska desserter! Ungefär så kändes julbordet på Swing by Golfbaren. Ett annorlunda, avslappnat och gott koncept! Häng med och kolla in detta julbord family style med amerikansk touch

Julbord på Swing by Golfbaren med amerikansk touch

Vi startade med ett glas bubbel vid baren innan vi fortsatte till matsalen. Där fick vi lite hembakt bröd med vispat smör smaksatt med lönnsirap att börja med innan de första serveringarna kom in.

Julbord på Swing by Golfbaren

Detta är alltså inte ett klassiskt julbord i sju turer, utan en trerättersservering. Den första serveringen var fisk och kallskuret på en gång på två generöst påfyllda plankor.

Amerikanskt smaksatt sill med hibuskusblomma och gravad lax med tillmut peppar och passionsfrukt. Friterad matjessill och rökta laxfenor. Inte det stora utbud av massa olika sillar man får på en vanlig buffé, men de som fanns var riktigt goda och laxen både den rökta och gravade var supergod. Och den friterade matjessillen en höjdare!

Julbord på Swing by Golfbaren

På plankan med kallskuret fanns rökt ankbröst, hjortpaté, tryffelskinka, gravad älg och picklade grönsaker. Gott även detta och kul med fokus på så mycket vilt.

Julbord på Swing by Golfbaren

Efter dessa kallar rätter kom den varma serveringen som var den största skillnaden mot ett klassiskt julbord. Istället för jansson, prinskorv och rödkål serverades vi en rejäl bit oxrrevben, marinerad i chili och bakad riktigt mör i 16 timmar. Till den kom hasselbackspotatis och grönkål och även ett fat med ugnsbakad rödbeta och pumpa med grönmögelkräm. Riktigt gott och vällagat! Lite otippat kom även en skål med köttbullar i gräddsås till denna servering – kanske för de som tycker att köttbullar är lika viktigt som sillen är för mig på en julmiddag!

Julbord på Swing by Golfbaren

Ost och söta bakverk

Som final – ost och sött – som även det kom in samtidigt. Fröknäcke och Två goda ostar – Hilsans blå och Rosa – en svensk vitmögelost från Jurs mejeri i Flen. 

Julbord på Swing by Golfbaren

Dessutom ett högt torn med munkar, fyllda krispiga croissanter, macarons och chokladflarn. Samt en riktigt saftig och god äppelkakan. När julbordet öppnar som vanligt kommer dock dessert att serveras vid en buffé – med ännu mer utbud!

Julbord på Swing by Golfbaren

Sammantaget var detta julbord family style med amerikansk touch en härlig, annnorlunda julbordsupplevelse. Jag gillar verkligen idén att servera julbordet på detta sätt i uppläggningsfat vid bordet så man slipper gå fram och tillbaka till en stor buffé, det skapar ett annat lugn vid middagen. Nackdelen såklart att utbudet av rätter inte kan bli lika stort.

Roligt också med ett annorlunda tema som amerikanskt. Vilket passar perfekt i denna lokal som i övrigt är inredd med mycket foton från USA och hela minigolfen kommer ju från USA..

Mycket av maten man förväntar sig på ett klassiskt julbord fanns inte här – men är man inställd på ett serverat julbord med amerikansk touch kommer man inte att bli besviken!

Extra kul är det att man kan kombinera detta med en omgång minigolf innan eller efter. Det hann vi inte med denna lunch – men ni kan läsa mer om banorna i detta reportage!

Pris: från 595:- (lunch) eller 695:- (Kväll). Läs mer och boka hos Swing by Golfbaren!

Fler julbord i Stockholm

Vill du läsa om alla julbord jag testat – du hittar alla dessa reportage här.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...