Minigolf i centrala Stockholm – Swing By Golfbaren

Dela inlägget:

Är du sugen på att spela minigolf i centrala Stockholm? Då är en glädjande nyhet att Swing By Golfbaren nu öppnar upp igen i samband med att restrektionerna börjar släppas. Swing By Golfbaren öppnade för snart fem år sedan på Surbrunnsgatan i Stockholm och här kan man spela minigolf, äta en god middag och ta en fördrink i ett rum tillägnat bangolfentusiasten Mary Pickford. Så var kvällen upplagd på det pressevent som var dagen innan nyöppningen – där jag var gäst!

Fördrink hos Mary Pickford

Vi startade med en fördrink – Golfbarens egna öl – i ett rum som inretts med inspiration från en av världens mest entusiastiska bangolfspelare – Mary Pickford. Hon var stumfilmsstjärna och hade som strategi att dubbla sina löneanspråk för varje film, En strategi som var så lönsam att hon bland annat kunde bygga en egen minigolfanläggning vid sitt hus, där hon spelade med vänner långt in på nätterna. Minigolfen verkar ha varit dåtidens motsvarighet till paddel – 1930 fanns det över 20.000 bangolfanläggningar i USA.

Minigolf i centrala Stockholm - Swing By Golfbaren

Minigolf i centrala Stockholm på Swing By Golfbaren

En trappa ner finns golfbanorna med mjuka former och konstgräs. De ligger tätt inpå varandra, vilket gör att man lätt kan socialisera med andra lag som spelar. Vi delades upp i lag om 4-5 personer och satte igång!

Minigolf i centrala Stockholm - Swing By Golfbaren

Koncentrationen var stor och jag lyckades sätta bollen på 2 slag på varje hål i början. Efter 6 hål kom vi fram till en bar, där det fylldes på med dryck och lite tilltugg som viltsalami, ost och korv. Sedan fortsatte rundan, där det blev extremt jämnt inom laget!

Middag på Swing By Golfbaren

Efter 12 av de 18 hålen gick vi upp en trappa för middag i den ljusa matsalen, som ligger under markplan men som har ett stort glastak. Här åt vi en smörstekt torsk med vitvinssås, forellrom och fläderkapris., med potatiskroketter. Perfekt tillagad torsk och goda tillbehör.

Minigolf i centrala Stockholm - Swing By Golfbaren

Dessert och Kaffe i Living Room

Efter huvudrätten fortsatte vi ner i vardagsrummet, där dessert – och de sista fyra hålen som hade en lite annan karaktär fanns. Jag var nära att vinna, men blev slagen på slutet av en extrem pricksäker kvinna som gjorde flera hole-in-one’s.

Minigolf i centrala Stockholm - Swing By Golfbaren

En riktigt kul kväll – trots förlusten! Detta är verkligen en perfekt aktivitet att köra med kompisgänget. Enkelt spel som alla kan vara med på – och socialt med mycket tid att snacka under tiden man spelar!

Minigolf eller bangolf?

Ovan har jag skrivit minigolf, då det är det begrepp som Golfbaren själva använder. Men heter det inte bangolf? Nja, man kan använda bägge termerna för denna sport. Så här förklaras det på svenska bangolfförbundets officiella hemsida.

Egentligen är bangolf och minigolf samma sak. Om Du besöker en bangolfanläggning, kan Du förvänta dig en godkänd tävlingsanläggning, med 18 banor som håller en bra standard, medan vid ett besök på en minigolfanläggning, kan det vara si och så med den saken. 1982 beslöt förbundet att byta namn till Svenska Bangolfförbundet. Namnbytet har varit en del i att stärka sporten och varumärket i Sverige, även om det i övriga delar av världen, fortfarande kallas minigolf

Svenska bangolfförbundet

Läs mer om golf

På tal om golf – I somras var jag i Bulgarien, vid kusten mot svarta havet. Då passade jag på att kolla in en av Europas vackraste golfbanor – Thracian Cliffs. Läs mer om den och kolla in bilder här.

Fler aktiviteter att göra i centrala Stockholm

En annan riktigt kul grej att göra ett gäng är Escape Room – där man får en klurig utmaning man ska klara på en timme. Jag har testat flera av de escape rooms som finns i stan – kolla in alla de reportagen här.

Var tv-stjärna för en kväll

Vill du istället briljera med dina kunskaper i en game-show? Det kan man göra på on-air – en studio där ni kan tävla mot varandra i klassiska gameshows. Även det har jag såklart testat med gänget – läs mer här

.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...