Hotell i Kandy med pool – Mountbatten Bungalow

Kandy var vårt första stopp i Sri Lanka och vi hade fått tips om att inte bo mitt i stan utan strax utanför, uppe i bergen. Lite mer lugn och vacker utsikt. Vi ville också att vårt Hotell i Kandy skulle ha pool. Valet föll på Mountbatten Bungalow, mycket för den fina evighetspoolen med utsikt!

Hotell i Kandy med pool – Mountbatten Bungalow

Mountbatten Bungalow ligger en kvart från Kandy ”city” och här uppe i bergen råder ett underbart lugn. Mountbatten Bungalow är ett litet hotell med rum dels i en stenbungalow, där även restaurangen finns.

Hotell i Kandy med pool - Mountbatten Bungalow

Vi bodde i huvudbyggnaden, i fina, luftiga rum med stora badrum. Här finns också en liten loungdel.

Mountbatten Bungalow Kandy
Hotell i Kandy med pool - Mountbatten Bungalow
Hotellrum Mountbatten Bungalow
Baderum Mountbatten Bungalow

Träbungalows

Det finns även ett par träbungalows som är byggda som fristående små hus.

Hotell i Kandy med pool - Mountbatten Bungalow
Träbungalows på Mountbatten Bungalow

Poolen på Mountbatten Bungalow

Poolen var minst lika fin i verkligheten som på bilderna vi hade sett och första förmiddagen hade vi den helt för oss själva. Inte riktigt så tempererad vi hade önskat, men när solen kom fram var den perfekt för ett svalkande dopp!

Hotell i Kandy med pool - Mountbatten Bungalow

Restaurangen på Mountbatten Bungalow

Som alla andra gäster på hotellet åt vi både middag och frukost på hotellet. I en vacker matsal hade man en meny där man kunde välja på västerlänks eller lankesisk mat. Den första kvällen tog vi västerländsk, den andra lankesisk och det är klart att rekommendera att ta det sistnämnda. Västerländsk mat kan man ju lika gärna äta hemma – dessutom godare. Den lankesisk maten, som serveras som en bordsbuffé med olika curries var riktigt god! Barnen tog dock den västerländska menyn bägge dagarna!

Restaurangen på Mountbatten Bungalow
Restaurangen på Mountbatten Bungalow

Stjärnklart uppe i bergen

Efter middagen, när barnen softade på rummet satt jag och min fru utomhus och pratade. Helt stjärnklart och här uppe var det så lite bakgrundsljus att man till och med kunde fota stjärnhimlen med mobilen!

Besök i köket

En förmiddag blev vi inbjudna att komma in i den traditionella delen av restaurangens kök, där man lagar mat över öppen eld. Här fick vi se hur man bakar ett kryddigt bröd och kokar en enkel chutney. Vi fick även smaka en klassisk lankesisk dessert som påminner om creme caramel, riktigt god!

Frukost i trädgården

Matsalen var vacker, men lite mörk. Så andra dagen bad vi att få äta vår frukost i trädgården istället vilket inte var några problem,. Här serveras frukosten som en meny, först färskpressad juice och färsk frukt. Sedan kaffe/te och bröd. Sist ägg eller pannkakor! Riktigt lyxigt!

Frukost i trädgården
Frukost i trädgården

Sammantaget om Mountbatten Bungalow

Superfint hotell som levde upp till våra förväntningar. Bra restaurang och fräscha stora rum. Efter en lång flygresa och sedan vidare bilresa till Kandy var det verkligen skönt att landa på detta fina hotell. Pris från 120 USD per rum, men beror stort på när på året man kommer. Det finns även ofta kampanjer för turister! Läs mer på deras webb här.

Läs mer om Kandy:

2 kommentarer

  1. […] Många väljer att ha Kandy som sitt första stopp i Sri Lanka. Från Kandy kan man ta tåget till Nuwara Ellya, en tågresa som betraktas som en av de vackraste man kan göra. Kandy är en intressant, men rätt stökig stad, så det var skönt att bo strax utanför när vi var där, på ett litet mysigt hotell på en höjd med en härlig pool. Läs mer om Kandy här, och om hotellet här. […]

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...

Mousserande vin från England – överraskande bra med en lång historia

Igår var jag hemma hos Storbritanniens ambassadör, i en stor pampig villa på Djurgården. Anledningen var att där...

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10 – Chef’s menu

Förra veckan hade jag och min fru vår 21:a bröllopsdag och firade det lite i efterskott med en...

Blood Orange Sour – Fredagsdrinken på Skeppsbron 10

Blood Orange Sour är Fredagsdrinken denna vecka, som skakades ihop på Skeppsbron 10 i Gamla Stan. De har...