Restauranger i Tyskland – från enkel streetfood till stjärnkrogar!

Dela inlägget:

I samarbete med Tyska Turistbyrån

Nyfiken på utbudet av restauranger i Tyskland? Här kan man verkligen få sitt lystmäte oavsett vad man gillar för mat. Från enkel streetfood till rustik husmanskost eller modern fine-dining. Och till det riktigt bra tyska viner och såklart tyskt öl. Här kommer här lite av mina bästa tips om matupplevelser och restauranger i Tyskland!

Just nu när möjligheterna att resa till Tyskland är begränsade kan man stilla sitt behov av tyska smaker på någon av de restauranger på hemmaplan som serverar riktigt bra tysk mat och dryck – mer om dessa kan ni läsa här Men, samtidigt kan man drömma sig bort till härliga restauranger i Tyskland som man förhoppningsvis kan resa till under 2021!

Min bästa matupplevelse i Tyskland

En av mina bästa matupplevelser hade jag faktiskt i Tyskland, närmare bestämt i Hamburg när jag var där för att fira min faster som bor där som fyllde jämnt. Vi hade svårt att få barnvakt, så jag reste dit själv en helg och utanför födelsedagsfirandet två kvällar i rad hade jag massor av tid att på egen hand utforska Hamburg. En långlunch åt jag på Restaurang Jacob’s, en michelinrestaurang i Hamburg som var helt fantastiskt!.

Restauranger i Tyskland

Så himla härlig matupplevelse att jag nästan kan rekommendera att resa en weekend till Hamburg bara för att äta där! I Hamburg bodde jag också på ett hotell med en fantastisk relax – Park Hyatt Hamburg. Läs mer om mina bästa tips på saker att göra i Hamburg här.

Restauranger i Tyskland öl

Michelinkrogar i Tyskland – 308 med minst en stjärna

Jacobs är såklart inte den enda finkrogen i Tyskland. Totalt finns hela 308 Tyska krogar med minst en stjärna i Guide Michelin, 10 av dem med tre stjärnor. Dessutom 372 ”BiB Gourmand”-restauranger. Flest stjärnkrogar finns i Berlin – 13 stycken- och Berlin är även på plats 13 på listan över städer i hela världen med flest michelin-stjärnor. (flest finns det i Japan, där det finns fler stjärnkrogar än på plats 2-9 – ihopräknat!).

Läs mer om alla stjärnkrogarna i Tyskland här

Restauranger i Tyskland – husmanskost

Är det enklare mat eller husmanskost man älskar kan man välja i stort sett vilken tysk stad som helst. Jag var med min fru i Lübeck en weekend för några år sedan och åt där på flera lite enklare krogar som var riktigt trevliga med god, rustik mat som vit sparris, riktigt bra kött och fräscha sallader. Till det fantastiska tyska viner!

Restauranger i Tyskland

Lübeck föresten – en riktigt härlig stad att besöka på våren. Kolla in mina tio bästa tips för Lübeck här!

Street food i Tyskland

Är det street food man gillar så är Tyskland ett perfekt resmål! Här finner man allt från döner-kebab, flammkuchen, bratwurst, currywurst, till kartoffelpuffer (en form av rösti) och brezel.

Restauranger i Tyskland pretzels
Härliga Brezel! Copyright: Westend6/DZT
Restauranger i Tyskland
Läckra flammkuchen

Ah, nu blev jag så sugen på att dra till Tyskland en helg! Men varianten att äta och dricka på någon av alla krogar i Stockholm som serverar tysk mat är inte så dum den heller.

Vad är dina bästa matupplevelser i Tyskland? Kommentera gärna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...