Park Hyatt Hamburg – femstjärnigt hotell mitt i city

Dela inlägget:

Park Hyatt Hamburg – femstjärnigt hotell mitt i city

Att boka hotell när man åker till helt nya städer är bland det svåraste som finns. TripAdvisor ger en viss ledning, men där kan ju hotell som bekant betala sig upp till en högre placering. Så, när jag skulle till Hamburg gjorde jag mycket research innan jag landade i att Park Hyatt Hamburg var ett perfekt val. Jag ville helst att hotellet skulle ligga centralt, nära bussar och tunnelbana (när jag skulle åka på många utflykter). Det skulle gärna ha bastu och bubbelpool, speciellt nu på vintern när man blir helt genomfrusen efter några timmars sightseeing. Och det skulle inte vara vansinnigt dyrt.

Park Hyatt Hamburg

Park Hyatt i Hamburg har allt detta och lite till. Byggt i ett pampigt gammalt varuhus från 1912 finns 252 rum fördelat på 7 våningar. Med golv och väggpaneler i körsbär, beiga toner på väggar och mycket detaljer i trä har man skapat ett hotell som andas lugn och man får nästan känslan av att komma hem (till en väldigt rik person :-)).

Park Hyatt Hamburg Park Hyatt Hamburg

Läget

Hotellet ligger mitt i city, med bussar direkt över gatan och tunnelbanan ett stenkast bort. Bara ett par hundra meter från Hamburgs centralstation som är navet i staden.

Rummen

Rummen är fräscha och rymliga med både dusch och badkar. Stora sköna sängar och snabbt fritt wi-fi ingår.
Park Hyatt Hamburg Park Hyatt Hamburg Park Hyatt Hamburg

Jag bodde i ett vanligt rum men fick en titt på några av de lite större rummen, kolla in denna svit med egen flygel. Tänk er att flyga ner ett gäng kompisar och ha fest i denna svit om man t ex fyller år! ”#goals” 🙂

Park Hyatt Hamburg

Spa:t

Hotellets spa är nog det största jag sett i ett hotell som inte utger sig för att vara spa-hotell. En 20 meter lång pool, stor bubbelpool, ång-och torrbastu och min favorit – en liten iskall pool man kan hoppa ner i efter bastun. Det finns även ett stort gym. Jag hängde mer i detta spa än jag någonsin gjort på något hotell tidigare, perfekt att gå ner från rummet i en badrock innan frukosten, när man kommer hem frusen efter en båtutflykt eller innan middagen. Underbart!

Park Hyatt Hamburg Park Hyatt Hamburg Park Hyatt Hamburg

Frukost

Här finns allt man kan önska sig och lite till. Nybakat bröd, färsk frukt, lax och kallskuret och en kock som lagar ägg etc på beställning. Vill man ha något bubbligt till finns mousserande vin och kombucha.

Park Hyatt Hamburg Park Hyatt Hamburg Park Hyatt Hamburg Park Hyatt Hamburg

Hotellet är känt för sin frukost och man kan äta frukost här även om man inte bor på hotellet. Hotellet serverar även lunch och middag i restaurangen ”Apples” som har en uteservering på sommaren. Det finns även en stor hotellbar ”Apples bar” som fått pris som en av Tysklands bästa hotellbarer.

Park Hyatt Hamburg

Sammantaget

Superhärligt hotell, perfekt utgångspunkt för att utforska Hamburg!

Pris: från 2000:- per natt för ett dubbelrum inklusive frukost.
Webb:  hamburg.park.hyatt.com

Resan till Hamburg gjordes i samarbete med Visit Hamburg, men åsikterna och bilderna är som vanligt mina egna!

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...