Coctailbarer i Hamburg – två favoriter

Dela inlägget:

I Hamburg finns ett stort utbud av barer, nattklubbar, ölhallar och även lite mer suspekta klubbar. Hamburgs partidistrikt är St. Pauli och där är mycket av Hamburgs nattliv koncentrerat. Jag gillar dock mest lite snyggare coctailbarer så detta inlägg handlar främst om detta.

Bar de Paris, ett stenkast från Rådhuset i Hamburg, är ett av Hamburgs mest kända och populära caféer. För åtta år sedan öppnade de en filial rakt över gatan – Le lion Bar de Paris. Det är mitt första tips!

Le lion Bar de Paris Hamburg

När man väl hittat rätt adress möts man av en stängd, låst, svart dörr. Jag testade att ringa på och då kom snart en man och släppte in mig och tog min rock. Väl inne är det en väldigt sober och elegant miljö. Tjock mörkbrun heltäckningsmatta, brun/vita medaljongtapeter och fjädertapeter som går upp i taket.

Le lion Bar de Paris HamburgLe lion Bar de Paris Hamburg Le lion Bar de Paris Hamburg

Här dricker man med fördel coctails. Deras mest populära coctail är ”Gin basil smash” vars namn avslöjar ingredienserna förutom socker och citron. Jag tar beställer dock en Amber – med cognac, sherry, citron och absinth. Välskakad kommer den in med en stor fyrkantig isbit som fyller nästan hela glaset. Absinthen tar nästan helt över men balanseras snyggt av övrig sprit och syra, supergod! Barens prydnad är det stora lejonet som gett baren dess namn. Man skulle kunna tro att det är riktigt gammalt och gjort av solid sten, men det är av en plastvariant som bara är lika gammal som baren!
Musiken är lågmäld, med en mix av modern swing och bossanovalåtar. En sån lista som vore perfekt att dra på hemma till fördrinken om man har gäster. Är sugen på att shazama varenda låt men det är inte riktigt ett ställe man drar upp mobilen i onödan på. De serverar ingen mat, men har ett stort utbud av canapeer, till exempel fyllda med comte eller tonfisk.
Så coolt och snyggt ställe. Hit måste ni bara gå nästa gång ni åker till Hamburg! Ska ni hit ett gäng – boka bord här. Det kostar inget extra. Kommer man före 21 brukar det inte vara några problem att komma in hälsade bartendern.

Skyline Bar 20up Hamburg

Skyline Bar 20up  är en av Hamburgs mest kända barer, främst för sin utsikt över hamnen från den 20:e våningen av Empire Riverside Hotel. Här går man in den vanliga hotellentrén, hänger av sig jackan i garderoben och tar hissen 20 våningar upp. I kontrast mot lågmälda Le lion bar är det här hög housemusik, massor med folk och mer ett partyställe. Jag tar in en ”Gin basil smash” som verkar vara en poppis drink här i Hamburg – riktigt god!

Skyline Bar 20up Hamburg Skyline Bar 20up Hamburg

Skyline Bar 20up Hamburg
Utsikten!

Andra barer i Hamburg

Luba Loft  – för dig som gillar hip-hop och vill röka inomhus
Luba Loft Hamburg
The Rabbit Hole – samma ägare som Le Lion bar. Även här får man knacka på för att bli insläppt, bra musik (men även här får man röka).
The Mad Hatter HamburgThe Mad Hatter Hamburg The Mad Hatter Hamburg

Undvik

De risiga klubbarna vid Reeperbahn. Jag gick genom detta distrikt på väg från The Rabbit Hole ner till 20 up och dessa kvarter är inte härliga, med prostituerade och knarklangare som försöker sälja sina tjänster och produkter till förbipasserande. Passerar ni här – gå rakt fram utan att ta notis av vad de säger eller svara.

Fler tips om Hamburg

Flyga hit för 800:- t/r: Läs mer här.
Bo riktigt lyxigt mitt i city. Läs mer här.
Besök Schanzenviertel ett kvarter – med en härlig restaurang, microbryggeri, ölhall och café! Läs mer här.
Ät på michelinkrog. Läs mer här.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...