Restauranger i Lubeck – tre tips

Dela inlägget:

Tyskland satsar mycket på att marknadsföra sig som ett modernt matland men i Lubeck dit vi åkte på en weekend förra veckan är det fortfarande mest den traditionella husmanskosten som dominerar restaurangutbudet. Tre av de restauranger vi åt på när vi var här kan vi rekommendera, av olika anledningar, kolla in Miera, Labsaal och Schlumacher’s!

Härlig innegård i solen och tyska tapas på Miera

När vi kom fram till Lubeck strålade solen och på vägen till hotellet stannade vi på restaurangen Miera för lunch.

Restauranger i Lubeck - Miera

De har några bord på gågatan utanför, men går man in finns en stor innergård där vi fick ett bord i solen. Vi tog in en stor bricka med tyska tapas som vi delade på och till det ett glas tysk riesling.

Restauranger i LubeckRestauranger i LubeckRestauranger i Lubeck

En annan populär rätt här är en carbonara med ärtor som får sin sista touch i en stor parmesanost ute i trädgården!

Restauranger i LubeckRestauranger i Lubeck

Hit går man för atomsfären, den soliga uteserveringen och vällagad tysk husmanskost!

Adress: Hüxstraße 57

Webb: miera-restaurant.de

Kändiskock och vinfokus på Labsaal

Restaurangen Labsaal drivs av Nadia Weller som är lite av en kändis i Lubeck. Hon syns i tidningar, TV-program och driver sedan ett år tillbaka krogen Labsaal.

Restauranger i Lubeck Labsaal

Denna restaurang ligger rätt i tiden, med närodlade råvaror, ett stort communitytable för 22 personer och porslin som kommer från hennes gammelfarmor!

Här serveras ev meny där man matchar med viner från vinbutiken som ligger vägg-i-vägg. Maten är god och verkligen lagad med kärlek.

Restauranger i Lubeck LabsaalRestauranger i LubeckRestauranger i Lubeck

Det är ingen större finess eller komplexitet i rätterna utan det är god mat vi själva skulle kunna laga om vi hade tid och inspiration. Servicen är superbra och vinerna som serveras till är riktigt bra. Så sammantaget en härlig restaurangupplevelse!

På menyn finns även många alternativ för vegetarianer och veganer.

Adress: Beckergrube 88

Webb: labsaal.com

Sparris och Flammekueche på Schlumacher’s

Schlumacher’s är rankad som en av Lubecks’s allra bästa restauranger på Tripadvisor och här är det tysk husmanskost som gäller. Rustik inredning och klart avslappnad stämning. Här startade vi med en tysk specialitet – Flammekueche som är en pizzaliknande rätt med tunn deg som gräddas i hög temperatur för att sedan toppas, vi tog en variant med carpaccio. Till varmrätt vit sparris med hollandaise och en rejäl köttbit – mums!

Gott, vällagat, rustikt – man känner verkligen att man är i Tyskland när man äter här! Detta är även ett bra exempel på den typ av krogar som ofta rankar högt på Tripadvisor i södra Europa – vällagad, prisvärd husmanskost snarare än fine-dining.

Adress: Schlumacherstraße 4

Webb: www.schlumachers.de

Michelinkrogar i Lubeck

Det finns en restaurang med en stjärna i Guide Michelin i Lubecks Old Town – Wullenwever. Men vi var lite sent ute och det var fullbokat den helg vi var här.  Men har ni bättre framförhållning och vill testa fine-dining hittar ni mer info om Wluuenwever och andra fine diningkrogar i området här.

Har du några restaurangtips i Lubeck? Kommentera gärna!

Resan till Lubeck gjordes i samarbete med Tysklands Turistbyrå, men som alltid är åsikter och synpunkter mina egna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Flyg i Business Class med Air Baltic från Riga

Vi flög med Air Baltic till Riga. Vanlig economy på väg dit, men på hemresan fick vi flyga...

ESPA Spa Riga – Avkoppling på hög nivå

Efter flera dagar av intensiv sightseeing, härliga måltider och upplevelser på barer runt om i Riga, kändes det...

Barer i riga – fyra riktigt bra tips!

Ska du till Riga och vill ha tips på barer i Riga? Då har du kommit rätt. När...

Restauranger i Riga – tips inför en weekendresa

Från att restauranger i Riga traditionellt serverat klassisk lettisk husmanskost har restaurangutbudet i staden de senaste tio åren...