Amazing Escape – vi misslyckas med uppdraget!

Dela inlägget:

I fredags var jag ute och åt middag med mina syskon och innan vi tog oss till restaurangen körde vi ett escape room på Amazing Escape. Vi syskon har kört escape rooms flera gånger ihop och det är ett himla kul sätt att starta en kväll. Vi hade inte varit på Amazing Escape innan, men koncepet är detsamma på alla olika escape rooms. Man blir insläppt i ett rum och har en timme på sig att genom olika ledtrådar i rummet lösa en uppgift. Själva uppgifterna och koncepten i de olika rummen skiljer sig dock åt stort.

The Pink Flamingo på Amazing Escape

Innan man släpps in i ett rum är det oftast en spelledare som berättar en bakgrund till det uppdrag man har. Ibland är de realistiska, andra gånger inte lika. Denna gång var bakgrunden denna: ”Det ökända terrornätverket The Pink Flamingo har stängt av all världens elförsörjning. Ni lyckas ta er in på deras huvudkontor och er uppgift är att rädda världen från undergång”.

Utan att ge ledtrådar som gör det lätt för andra att klara detta rum så fanns här en väska där vi genom att hitta olika koder och ledtrådar kunde sätta på elen till världen igen. Vi började direkt att leta ledtrådar och det gick rätt så bra till en början. Efter någon kvart körde vi helt fast och då kunde vi kontakta spelledaren för en ledtråd, som dock bara gav just en ledtråd – ingen lösning. Sakta hittade vi fler och fler ledtrådar tills vi körde fast igen och fick ännu en ledtråd. Det är alltid lika irriterande att få dessa ledtrådar när vi inser att svaret egentligen fanns mitt framför oss!

Mot slutet fanns det en del i spelet där vi förlorade tid varje gång vi chansade fel och det slutade med att tiden rann ut innan vi klarade uppgiften – trots ledtrådarna. Så irriterande. Det var ett bra tag sedan vi körde sist så det kanske var en anledning. Jag var heller inte van vid att tiden minskade så snabbt för varje felaktig chansning. Rekordet i detta rum låg runt 48 minuter – helt utan ledtrådar. Och när vi pratade ihop oss efter vi spelat klart kom vi på smarta sätt vi kunde chansat i slutet utan att förlora tid. Viljan att köra igen och ta revanch genom att ta färre ledtrådar infann sig direkt och jag är väldigt peppad på att snart köra ett till rum och denna gång verkligen försöka tänka ”utanför boxen” för att ta oss igenom rummet utan ledtrådar – och göra det innan tiden rinner ut!

Om The Pink Flamingo-rummet

  • Man kan vara 2-4 deltagare.
  • Tid: 60 minuter – om man inte sumpar tid som vi gjorde!
  • Finns på Hagagatan 12 i Vasastaden i Stockholm
  • Pris: 900:- för 3 personer.
  • Läs mer om detta och andra rum här.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Hooja sour – Fredagsdrinken med banan, melon, kiwi och citron

Ända sedan jag hörde Hoojas "Banan, melon, kiwi och citron" har jag varit sugen på att se hur...

Vardag med Guldkant –  Catarina Königs bakade spetskål

Catarina König är en kokboksförfattare som gjort flera kokböcker efter att hon vann Sveriges Mästerkock 2016 och den...

Brooklyn Lager 35 år – ikonen Garrett Oliver till Stockholm

Brooklyn Lager är en öl med rötterna djupt förankrade i stadsdelen Brooklyn, New York City. Denna öl har...

Saker att göra i Golfe de Morbihan – 10 tips

Golfe de Morbihan - en stor vik på Bretagnes västra kust. Para 2,5 timmar med tåg från Paris...