Akkurat whiskybar på söder – ölprovning, musslor och whisky!

Dela inlägget:

Akkurat whiskybar är en av Stockholms utan tvekan bästa whiskybarer och här har man över 400 sorters whisky att välja på. Gillar man fatöl finns 30 olika fatöl som man inte hittar på så många andra ställen. Och vll man äta är musslor en specialitet – som funkar perfekt till öl.

Hit har vi gått flera gånger med min lilla whiskyklubb men jag insåg att jag aldrig skrivit om Akkurat, så vid senaste besöket passade jag på att fota lite!

Akkurat whiskybar på söder

Akkurant ligger vid slussen i stora lokaler som både innehåller en stor bar med massor av drop-in sittplatser – samt en matsal som man kan reservera bord i. Mörk inredning, men rätt stark belysning, så inte murrigt.

Akkurat whiskybar på söder - ölprovning, musslor och whisky!

På en tegelvägg finns alla olika fatöler uppskrivna, med alla detaljer som riktiga ölnördar vill veta. Vad ölen heter, vilket bryggeri det är, vilken typ av öl det är, land, styrka och pris.

Akkurat whiskybar på söder - ölprovning, musslor och whisky!

Ölprovning på Akkurat

Vi började med en liten ölprovning på egen hand och tog in små 20-cl glas av 5 olika storter.

Akkurat whiskybar på söder - ölprovning, musslor och whisky!

Jag valde fem som inte skulle vara så himla svåra att gilla och vår trevliga bartender ställde upp dem i rätt ordning, med de minst alkoholstarka och karaktäristiska först. Min första var en New Ipa från Olle Olof som var ok, men ingen favorit. Andra var Zup Zappa från Sigtuna Bryggeri, den var ett riktigt bottennapp som vi faktiskt trodde det var något fel på. Den tredje var Rock Major från Polly’s – smakade gammalt diskmedel. Helt uppenbart att jag inte är ölkännare nog för att uppskatta dessa lite mer ”extrema” öler. De sista två var dock goda – S.N.I.P.A. från Stormtrooper som var lätt och frisk samt Double Assassin från Rooster’s. också god och frisk.

Musslor på Akkurat whiskybar

Det finns en hel del att välja på matmässigt, men jag brukar alltid ta musslor här vilka alltid brukar vara bra. Så även denna kväll, när jag tog Moules Green Asia, med kokosmjölk, grön curry, limeblad, koriander, citrngräs, chili och grön paprika. Supergott och hett! Min kompis tog en råbiff som kom in mer klassisk – även den bra!

Whiskyprovning på Akkurat

Vi avrundade kvällen med en liten whiskyprovning, där vi tog in en 3-cl whisky var som vi delade på och där vi försökte gissa vad den andra beställt in. Jag tog in en Caol Ila – den som jag gillade bäst när jag var på Ardbeg Embassy (en annan bra whiskybar) och bland annat testade Caol Ila Destiller’s Edition 2021. Denna var en special som bara fanns att köpa på Akkurat – riktigt god den med.

Akkurat whiskybar på söder - ölprovning, musslor och whisky!

En härlig kväll med massa kul snack, god mat och dryck. Men jag kommer hålla mig ifrån de mest experimentiella ölerna nästa gång!

Om Akkurat:

  • Passar: Alla som gillar öl och whisky. Maten är god, men det är inte främst för den man går hit.
  • Notering: Det är ofta tjejgäng här, till skillnad från andra liknande ställen jag varit på. Kul med mer blandad publik.
  • Adress: Hornsgatan 18
  • Deras web hittar ni här.

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Vardag med Guldkant –  Catarina Königs bakade spetskål

Catarina König är en kokboksförfattare som gjort flera kokböcker efter att hon vann Sveriges Mästerkock 2016 och den...

Brooklyn Lager 35 år – ikonen Garrett Oliver till Stockholm

Brooklyn Lager är en öl med rötterna djupt förankrade i stadsdelen Brooklyn, New York City. Denna öl har...

Saker att göra i Golfe de Morbihan – 10 tips

Golfe de Morbihan - en stor vik på Bretagnes västra kust. Para 2,5 timmar med tåg från Paris...

Negroni Sour – Negroni och whisky sour i ett

Negroni Sour är en drink där man tar det bästa från en Negroni och lägger till syra, sötma...