Stockholm Beer & Whisky Festival 2021 – kolla in årets utbud!

Dela inlägget:

Denna helg 7-9 oktober är det Stockholm Beer & Whisky Festival 2021 ute på Nacka Strand – och jag var där idag med två vänner för att kolla in utbudet – och prova det som såg mest intressant ut! 

Som namnet antyder är det fokus på öl och whisky, men det finns även en hel del andra drycker här som rom, gin och champagne. Ett kul sätt att testa nya sorter man inte provat tidigare och få en chans att prata lite med representanterna för de respektive märkena.

Som vanligt tog vi in väldigt lite – av ganska mycket. Och delade på allt vi tog in för att kunna smaka så mycket som möjligt!

Kolla in lite av utbudet på Stockholm Beer & Whisky Festival 2021!

Stockholm Beer & Whisky Festival 2021

Whisky på Stockholm Beer & Whisky Festival 2021 

På mässan fanns de två största svenska whisky destillerierna Mackmyra och High Coast – bägge destillerier som jag besökt och ligger lite extra varmt om hjärtat!

Hos Mackmyra kunde man bland annat prova en ny sort, lagrad på champagnefat som i vanliga fall bara är för de som köper ett helt eget fat av denna sort. Vi testade även deras senaste vanliga släpp. – Stärnrök – som faktiskt var vassare än champagnelagringen och en extra rökig som även den var riktigt bra.

Stockholm Beer & Whisky Festival 2021
Stockholm Beer & Whisky Festival 2021

High Coast hade med massor av olika sorter med sig, som en flaska speciellt framtagen för deras whiskyfestival, en rökig cask strenght 63%:ig och Alba, en rökig elegant sort.

Stockholm Beer & Whisky Festival 2021
Stockholm Beer & Whisky Festival 2021

Indisk whisky 

Amrut är en indiskt whisky som har vunnit massa priser i internationella tävlingar och här fanns ett tiotal olika Amruts att prova, under ledning av whiskybaren Akkurats whiskyexpert Micke. i ”hans” stora monter fanns mängder av intressant whisky från hela världen att prova.

Stockholm Beer & Whisky Festival 2021

Mexikansk whisky

Det fanns även  en utställare som hade med sig Abasolo .-en whisky från Mexiko. Bara två år och lik en amerikansk bourbon. Inget jag skulle komma på att köpa en hel flaska av, men riktigt kul att prova!

Spansk whisky

Desto bättre var en spansk whisky från Spain Whisky Club. Även Spanien har börjat att producera högkvalitativ whisky och här fanns tre årgångar att prova. Riktigt intressant och gott!

Stockholm Beer & Whisky Festival 2021

Skottsk whisky

Såklart fanns även en hel del skottsk whisky på plats, som Glenrothes – en favorit sedan tidighare och Glen Moray – en sort vi inte testat tidigare som var riktigt god – speciellt destillers edition.

Stockholm Beer & Whisky Festival 2021
Stockholm Beer & Whisky Festival 2021

Rom från Venezuela

Gillar man tanken på rom helt utan tillsatt socker, färgämnen eller andra tillsatser ska man gå till Flor De Canas bås. Lite av en ögonöppnare för mig att smaka en så ”ren” rom – och förstå hur mycket socker det tydligen är i de flesta andra romsorter på marknaden.

Stockholm Beer & Whisky Festival 2021

Gin på Stockholm Beer & Whisky Festival 2021

Gin och Tonic är ju en drink som är lika enkel som den är god – och det ploppar upp nya gindestellerier hela tiden. På mässan bland annat Skagerrak – en len gin som fått en sälta av tång får dra och ge smak till den färdiga produkten.

Här fanns även grundarna av det svenska märket Infused Liquid som serveredae lite mer avancerade GT¨s. Missa inte!

Öl på Stockholm Beer & Whisky

Öl fanns det såklart massor av på denna mässa. Allra mest microbryggerier och hantverksöl, med märken som Punk Ipa & Bryggeriet i Umeå.

Stockholm Beer & Whisky Festival 2021

Roligast öler hittade vi hos Hoppyliciuos – som hade öler som var både goda och konstiga. Eller vad sägs om en klarblå ”Tropical space muffin”.

Great Brands hade en av de största barerna, även där ett imponerande utbud av olika ölmärken.

Stockholm Beer & Whisky Festival 2021

Champagnebar

Ville man vara lite mer sofistikerad fanns längst in i lokalen en champagnebar med ett tiotal champagne på glas. En perfekt avrundning på denna långa barrunda!

Stockholm Beer & Whisky Festival 2021 – detaljer

Stockholm Beer & Whisky Festival 2021 har öppet 7-9 oktober 12-22.. Åldersgränsen är 20 år och det kostar 250kr att gå in, inkl eget provningsglas och garderob. Provsmakningarna kostar från 20:- st vilka man betalar med kuponger som säljs vid entrén. Läs mer på den officiella webbsidan här.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...