Matochresebloggen
Okategoriserad

Höstlov med Halloweentema i Sveriges nöjesparker

Gröna Lund och Liseberg har framgångsrikt öppnat upp nöjesfälten runt höstlovet, med Halloweentema, tilfälliga halloweenattraktioner och större delen av de vanliga attraktionerna öppna. I år gör man samma sak på Skara Sommarland, Kolmården och i Furuviksparken i Gävle. Gått om rysliga aktiviteter, både av den snälla varianten i Kolmården och lite mer hardcore på Gröna Lund och Liseberg! Vi har varit på Gröna Lunds Halloween flera år tidigare och jag tycket det har varit minst lika kul som barnen!

Halloween på Gröna Lund – Årets nyhet: Sekten

Den 18 oktober är det premiär för Halloween på Gröna Lund. Årets nyhet är ”Sekten” – är ett helt nytt skräckhus som utlovas bli det mest skrämmande som tivolit någonsin bjudit på. Inne i sektens hus kommer besökarna att få tampas med klaustrofobiska gångar, obehagliga sektmedlemmar, mörka offerritualer och onda makter som gör allt för att du aldrig ska komma ut igen…

Mitt ute i ödemarken, långt ifrån civilisationen i ett gammalt övergivet hus, har en hänförande och auktoritär ledare samlat ett sällskap tillgivna medlemmar, brännmärkta för livet med sektens ockulta symbol på kroppen. Tillsammans tillber de mörka makter för att tillkalla en uråldrig demon till platsen, i tron om att den ska ge dem obegränsad makt och evigt liv. För att locka upp demonen från underjorden, krävs offerritualer där oskyldiga människor och dess själar offras. Men vad ingen vet är att när demonen väl är återuppväckt från mörkret finns det ingen som kan stoppa den.

Mer om Gröna Lund

Halloween på Liseberg – årets nyhet: Skogen

Den 11 oktober är det premiär för Halloween på Liseberg och skräckutbudet är större än någonsin. Nytt för i år är skräckhuset Skogen, ett helt nytt skräckkoncept på Liseberg där besökaren tas med på en obehaglig vandring – för första gången utomhus – i mörker.

Foto: Liseberg / Robert Ununger

Totalt fem skräckhus och två skräckområden finns att välja bland i höstens skräckutbud på Liseberg. Det är den vanligtvis så harmoniska Lisebergs Lustgård som i höst fylls av ett mörker, ond natur och otäcka varelser. Besökarna, som kommer att gå i mindre grupper genom Skogen, ger sig ut på en vandring som de sent ska glömma.

– Det är ingen vanlig skräckvandring eller skogstur vi pratar om här, utan det är dina värsta hjärnspöken som väcks liv till i mörkret. Många kan nog känna igen sig i en plats som förvandlas totalt när mörkret faller. När varenda skugga eller ljud spelar ett spratt i ditt huvud och blir till din egen värsta mardröm

Sandra Leiknes, producent för skräckhusen på Liseberg.

Mer om Liseberg

Halloween på Kolmården

Den 26 oktober slår Kolmården upp sina portar för sitt åttonde Halloweenfirande och i år satsas det mer än någonsin på nya Halloweenupplevelser. Bland annat kommer det nya skräckhuset ”Hospitalet”, barnen får träffa Bamse och hans vänner i den helt nya föreställningen ”Bamse och den stora maskeradtävlingen” och pumpavärlden ”Pumpania” har vuxit fram på Kulmården.

Nu när vi öppnar inför vårt åttonde Halloweenfirande ville vi bjuda våra gäster på en större upplevelse. Därför har vi tre nya föreställningar i år, ett nytt skräckhus, en ny restaurang och fler tematiserade områden i parken. Det ska finnas något för hela familjen oavsett hur modig man är.

Christine Karmfalk, vd på Kolmården.

Mer om Kolmården

Halloween på Scary Sommarland

Den 26 oktober förvandlas Skara Sommarland till Halloweenupplevelsen Scary Sommarland. Utöver alla vanliga tivoliattraktioner som är öppna, lanseras också två speciella Halloweenattraktioner, som Spöktåget! Spökkonduktören Boo har tagit över Sommarlandståget och gör allt han kan för att ta med tåget och alla passagerare tillbaka till Spökriket.

 En kuslig tid för länge, länge sedan manövrerade Spökkonduktören Boo ett spöktåg mellan människovärlden och Spökriket. Under en oväntad, ryslig höststorm kastades Boo av från sitt spöktåg och har sedan dess varit fast i människovärlden. Boo har sedan dess gjort allt för att få tag på ett nytt tåg så att han kan återvända till Spökriket. Ju fler år som passerat, desto rysligare och galnare har Boo blivit i sin kamp att hitta ett tåg. Nu har han tagit sikte på Sommarlandståget som det perfekta färdmedlet för att återvända till Spökriket. Kommer han att lyckas och vad händer i så fall med tågets alla passagerare …

Mer om Skara Sommarland

Halloween på Furuviksparken – Skräckexpressen

När höstens mörker lägger sig över Furuviksparken förvandlas det tidigare tågpensionatet Orientexpressen till Skräckexpressen, ett spökhus för alla modiga barn och vuxna. Men de skräcklystna får passa på. Skräckexpressen kommer bara finnas på Furuvik under Halloweenfirandet som inleds den 26 oktober och avslutas den 3 november.

Det är många år sedan Orientexpressen försvann spårlöst på vägen till Istanbul. En expedition tillsattes för att hitta det försvunna tåget och efter månader av sökande återfanns det tillslut, övervuxet av murgröna och törnar på en sedan länge övergiven perrong. Tågvagnarna togs om hand och har idag hittat till Furuvik. Ingen vet vad som hände med tåget innan det parkerade på den övergiva perrongen, men en sak är säker. Något mörkt har intagit de trånga kupéerna… och vad det än är, så gillar det inte oinbjudna gäster…

Läs mer om Furuvik

Fler höstlovstips:

Kolla in 10 tips på saker att göra på höstlovet här!

Har du några egna tips på höstlovsaktiviteter? Kommentera gärna!

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar