Nya hotell och nya restauranger i Göteborg 2022

Dela inlägget:

Jag och min fru var en weekend i Göteborg förra året och testade några av de nya restaurangerna som öppnade 2021. En fantastisk weekend med massa god mat och vi bodde på ett så härligt nyrenoverat designhotell mitt i stan, Jag är klart sugen på att göra en liknande resa igen nu i vår – men vad är det för nya hotell och restauranger som öppnar i Göteborg 2022? Kolla in här!

Nya hotell i Göteborg 2022

#1. Jimmy’z hotell – öppnar 1 november 2022

ESS Group är kända för att skapa spektakulära hotell. Den senaste öppningen var Ellery Beacj House i Stockholm. Den 1 november 2022 öppnar man Jimmy’z hotell i Göteborg som är Ess Groups största satsning hittills. I en 100 meter hög skyskrapa kommer man skapa 230 rum, tre olika restauranger, en skybar och – på 28:e våningen – en pool club. Det låter maxat, kul och ett hotell jag verkligen vill kolla in när det öppnar!

#2. Scandic Göteborg Central öppnar 14 juni 2022

Mitt i Göteborg vid nya Hisingsbrons brofäste öppnar Scandic Göteborg Central 14 juni 2022. Hotellet har en vacker utsikt över älven och hamnen tack vare stora fönsterpartier. Och, för för alla som gillar takbarer lockar man med en stor takterrass på fjortonde våningen. Det blir ett stort hotell med 451 rum.

#3. Clarion Hotel the Pier – öppnar hösten 2022

Inte bara Scandic och ESS Group bygger nytt i Göteborg. Även Clarion Hotel storsatsar med nya Clarion Hotel the Pier som öppnar hösten 2022. The Pier kommer att ha 254 hotellrum, två restauranger och barer och en wellnessavdelning.

Så kul med flera nya hotell i Göteborg. Dessa är jag sugen på att kolla in, då jag får många frågor på bloggen om hotell med spa i Göteborg. Ett riktigt bra som redan har öppnat är  Radisson Blu Riverside Hotel som vi bodde på sist vi var i Göteborg hela familjen, Stort spa och jazzuzi på taket! läs mer om det här.

Nya restauranger i Göteborg 2022 – 8 tips

Även på restaurangfronten händer det mycket kul. Sedan vi var där våren 2021 har det öppnat minst 8 nya restauranger som ser ut att vara värda ett besök!

#1. O/O Bar på Bangatan. Öppnade 21 december 2021

Bryggeriet O/O Brewing är döpt efter ägarna Olle och Olof Andersson, De utvecklar sin verksamhet och öppnar en ny bar på centrala Bangatan i Göteborg. https://www.instagram.com/oobar_gbg/

#2. Bulot Öppnar senvåren 2022

På Norra Hamngatan i hjärtat av Göteborg öppnar Bulot i vår. Här är det lokala producenter och närodlat i säsong som gäller. Kan man gissa på även hantverksöl och naturviner?

#3. Poppels öppnar hösten 2022

I det nybyggda huset som kallas Platinan, kommer öl-bryggeriet Poppels att flytta in. Här kommer man både att brygga öl och servera passade mat.

#5. Ivans Pilsnerbar på Ringön Öppnar tidigt 2022

Ivans pilsnerbar är en ölbar med ett väldigt grönt pastakök som kommer att öppna någon gång 2021 på Ringön i GöteboRG. De skriver själva att ”Baren kommer vara ett äventyr i visuell konst, elektronisk dansmusik, kvalitets pilsner och ha ett grönsaksfyllt pastakök med lokalt odlade ingredienser”. Följ resan fram till öppning på deras instagram. Eller kolla in deras webb här.

#6. Spike öppnar nya lokaler i Gamlestan

Ölbryggeriet Spike Brewery flyttar till nya lokaler tvärs över gatan. Här kommer man att utöka bryggeriet med en ny bar som kommer bjuda på mat, musik och öl. Deras webb hittar ni här.

#7. Bearded Rabbit expanderar till ny lokal. Öppnar någon gång i januari 2022

Det populära öl-bryggeriet Bearded Rabbit flyttar från sin lilla lokal på 35 m2 till en avsevärt mycket större lokal på 600 kvadratmeter l vid Svingeln i centrala Göteborg. Läs mer på deras Facebooksida här.

#8. Bov discobar – öppnade december 2021

Disco, pizza och naturviner – receptet för ett avslappnat partyställe! Populära restaurang Bov har fått ett syskon med fokus på god mat och dryck där känslan påminner om 70-talets disco med runda former, färgglada färger och härlig musik. Läs mer om detta härliga koncept här.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...