Matochresebloggen
Göteborg Hotell Weekendresor

Hotel Riverton – nyrenoverat designhotell i Göteborg

Det familjeägda hotellet Riverton i Göteborg blev klar med en stor renovering i december 2020, där de förutom att totalrenovera allt från restaurang, rum, spa, gym och skybar även byggde fem nya penthouse-sviter med egen balkong och fantastisk utsikt över Göta älv.

Totalt finns här nu 210 rum och läget – ett stenkast från knutpunkten Stenpiren (5 minuter med spårvagn från tågstationen) – var perfekt med promenadavstånd till det vi hade planerat för helgen. Så här bokade jag in mig och min fru där två för vår weekend i Göteborg. När vi kom fram med tåget till Göteborgs tågstation var det så fint väder att vi promenerade de 15 minuterna till hotellet, längs med vallgraven som snirklar sig genom centrum.

Redan i den stora lobbyn i hotellet är det en lyxig känsla, med polerad sten på golvet och tjocka mjuka mattor vid sittgrupperna. Här finns den nedre av hotellets två barer.

Hotel Riverton - nyrenoverat designhotell i Göteborg

Penthouse-rum på Hotel Riverton

Vi hade bokat få ett av de nybyggda penthouse-rummen i hotellet och detta var utan tvekan ett av de härligaste hotellrummen jag bott på i Sverige.

Även här uppe ett polerat stengolv med värme, väggar i träpanel och stora panoramafönster mot balkongen. Skrivbord med stol och en liten knallblå soffgrupp . Längt in en stor fluffig dubbelsäng som var underbart skön!

Hotel Riverton - nyrenoverat designhotell i Göteborg

Dusch och toa låg i varsin ände av rummet, med ett stor öppen del med handfat och speglar i mitten.

Balkong med utsikt över Göta Älv

Alla dessa penthouserum har egen balkong med utsikt över Göta Älv och ligger med perfekt kvällssol. Att kunna gå ut hit och dricka ett glas skumpa i kvällssolen var en perfekt avrundning på en intensiv dag!

Hotel Riverton - nyrenoverat designhotell i Göteborg

Spa och gym på Hotel Riverton

Även hotellets spa och gym är helt nytt. I Spa:et finns en stor uppvärmd pool, ångbastu, finsk bastu och aromaterapi. Runt poolen både uppvärmda vilstolar och mjuka soffor. Många valde sittplatserna som fanns längs sidorna i den stora poolen. Min favorit var i vanlig ordning den vanliga bastun, som hade fönster ut mot poolen. I en duschdel fanns två duschar man kunde ställa om till iskallt för en bra avslutning på bastubadet!

Spa och gym på Hotel Riverton
Spa och gym på Hotel Riverton
Spa och gym på Hotel Riverton
De uppvärmda vilstolarna blev min frus favoritplats!

Utanför spa:et fanns en liten lounge med soffgrupper, vatten och baddukar. Från denna kunde man även gå till gymmet, där det fanns allt från fria vikter till roddmaskiner och löpband.

Spaet ingår om man bor i Penthouse-rummen, så vi hänge här nere både på morgon och kväll. Älskar verkligen att kunna ta en morgonbastu!

Frukost på Hotel Riverton

Frukosten serveras i bufféform och även har var det lite extra av allt för alla typer av frukostpreferenser. Råpressade jucier och shots. Riktig gott surdegsbröd. Perfekt kokta ägg och krispigt bacon. Croissanter, bullar och pannkakor.

View Skybar & Restaurant

Högst uppe på 12:e våningen har Hotel Riverton en stor Skybar och restaurang – som jag såklart ville kolla in. Vi tog en fördrink här uppe innan vår middag på lördagen och även här uppe var det hög ambition på drinkarna och en grym utsikt över stan från panoramafönster som gick från golv till tak.

View Skybar & Restaurant
View Skybar & Restaurant
View Restaurant

Sammantaget om Hotel Riverton

Ja, vad kan man mer säga? Detta hotell var faktiskt helt underbart och så himla snyggt. Från trevlig personal, till rum, spa och lounger i toppskick. Bra att tänka på är att spa:et inte ingår i alla rumstyper och att boka bord i restaurangen i Skybaren i god tid innan om ni vill äta där – till baren är det dock drop-in!

Hotel Riverton
Adress: Stora Badhusgatan 26,
Deras web hittar ni här.

Fler Göteborgstips

Let’s Boat – båtutflykt i Göteborg med elbåt

Weekendresan till Göteborg gjorde vi i samarbete med Göteborgs Turistbyrå. Tankar och åsikter i reportaget är som alltid mina egna.

Du kanske också är intresserad av...

3 Comments

 • Reply
  Daniel på FlyingDryden
  11 maj, 2021 at 08:13

  Ser verkligen trevligt ut och kul att hotellet fått sig en uppfräschning. Bodde där 2016 men hade nog inte haft något emot en ny vända.

  • Reply
   Christian Muda
   11 maj, 2021 at 10:26

   Ja, har sällan bott på ett hotell där man går så här all-in i en renovering. Ja, förutom fasaden då som jag gissar i stort sett ser likadan ut.

 • Reply
  Nya hotell och nya restauranger i Göteborg 2022 - Matochresebloggen
  22 mars, 2022 at 17:44

  […] som öppnade 2021. En fantastisk weekend med massa god mat och vi bodde på ett så härligt nyrenoverat designhotell mitt i stan, Jag är klart sugen på att göra en liknande resa igen nu i vår – men vad är […]

Lämna gärna en kommentar