Gameshow med kompisarna på On Air

Dela inlägget:

I dessa tider när mycket socialt går på sparlåga, krogarna stänger tidigt, resor utomlands känns avlägset finns desto större anledning att hitta nya roliga saker att göra med sina vänner! Vi körde exempelvis Escape Room för ett tag sedan med mitt ”whiskygäng”. Sist vi sågs startade vi kvällen tidigt med att utmana varandra i en Game Show på On-air. En kompis till en kompis jobbar där och vi såg såklart till att det var just han som var programledare för vår show när vi bokade.

On-Air håller till en en lokal i Gamla Stan, med en bar i anslutning till entrén. Inne i lokalen finns tre rum för Game Shows, i olika storlekar och teman. Vi som bara var 5 personer hade bokat det minsta rummet, som dock har plats för 4 olika lag.

Gameshow med kompisarna på On Air

Detta är verkligen som att kliva in i en riktig gameshow. Med bås och knappar att trycka på när man vet rätt svar. En taggad programledare som står för frågorna och musik och filmsnuttar som inramning till frågor, Vi körde ett paket med en mix av deras olika kategorier. Från låtar där man skulle sjunga vidare när musiken tystnade – och pricka in exakt rätt ord. Kluriga , långsökta uppgifter som att hitta en röd tråd mellan olika kända personer, eller ”På rälsen” – deras variant av ”På spåret”, där man skulle lista ut var man var på väg..

Gameshow med kompisarna på On Air
Gameshow med kompisarna på On Air

Efter en stund var det dags för paus – vilken vi tog i deras egna bar som ligger i entrén där det fanns en skapligt välsorterad bar som även hade lite snacks.

Bar på On-air
Bar på On-air

Sedan fortsatte vi med ännu fler utmaningar, som att gissa vilken film ett visst citat från en film som lästes upp.

En riktigt kul grej att köra med kompisgänget som heller inte är så himla dyrt – om man är minst 6 personer som är minimum. För 6 personer (som vi skulle varit egentligen – en kompis hoppade av i sista stund!) är priset 295:- per person. Då håller spelet på i drygt en timme.

Adress: Mälartorget 19 i Gamla Stan. Deras webb hittar ni här

Vidare till Kagges

Efter vår Gameshow fortsatte kvällen med middag på Kagges som ligger bara ett stenskast från On-Air. Läs mer om Kagges här.

En riktigt trevlig kväll som skulle slutat strax efter 20.00 när Kagges stängde. Men vi fortsatte till en kompis kontor för mer umgänge. Hade ju varit grymt att kunna sitta kvar på Kagges istället, helst vid ett långbord! Håller tummarna för att dessa restaurangrestriktioner släpps snart!

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

En dag i Oostende i Flandern – sommarstad vid havet

Mitt första stopp på min pressresa i Flandern var Oostende, en stad vid kusten som är en populär...

Hästräka – en delikatess i Flandern med 500-årig historia

Att fånga hästräkor vid kusten i Belgien har en lång tradition. Numera sker den mesta fångsten med trålare,...

Flanders Finest 2023 – 12 stjärnkockar lagar sina signaturrätter

Flanders Finest 2023 - det är tredje gången som detta matevenemang arrangeras i Flandern - en region i...

Hooja sour – Fredagsdrinken med banan, melon, kiwi och citron

Ända sedan jag hörde Hoojas "Banan, melon, kiwi och citron" har jag varit sugen på att se hur...