Staycation på Hotel J i Nacka Strand

Dela inlägget:

I helgen hade våra barn egna planer, varav den ena (tjejmiddag med övernattning) byggde på att vi inte var hemma, så jag tog med min fru på en Staycation på Hotel J i Nacka Strand. Vi skulle äta middag på lördagen hemma hos vänner som bor i Nacka, så detta hotell bara 8 minuter från dem med bil passade perfekt!

Staycation på Hotel J i Nacka Strand

Hotel J ligger vackert vid inloppet till Stockholm i Nacka Strand, ett stenkast från populära Restaurang J vid vattnet som ingår i samma grupp. För knappt tio år sedan gjorde hotellet en stor expansion – och man gick från 45 rum till 158 dubbelrum.  Hela inredningen på hotellet går i marint tema och det ser man redan när man checkar in. Incheckningen sker i det rum som även fungerar som gemensamt vardagsrum; där kan man förse sig med kaffe eller te samt köpa fikabröd och slå sig ner i mysiga fåtöljer och soffor runt en öppen spis.

Staycation på Hotel J i Nacka Strand
Staycation på Hotel J i Nacka Strand

Newport-inspirerade rum på Hotel J

På Hotel J finns allt från dubbelrum med fönster mot skogen till stora sviter i två våningar med sjöutsikt. Vi blev uppgraderade till kategorin J Seaview Superior som ligger högst upp i hotellet med en tillhörande stor terrass mot utsikt mot havet. Ett riktigt härligt rum!

Staycation på Hotel J - rummen

Stort badrum med dusch och badkar. En superskön dubbelsäng, skrivbord och en liggfåtölj. Minibar och espressomaskin. Enorm takhöjd. Detta rum blev jag riktigt förtjust i, så skön och avkopplande atmosfär. Lyxig känsla trots att det var snart 10 år sedan hotellet renoverades. Denna marina stil är verkligen tidlös!

Staycation på Hotel J - rummen

På rummet fanns en designbok från 2011 när den nya delen av hotellet lanserades – självklart var hotel J med bland det årets 200 bästa designhotell!

Staycation på Hotel J - rummen
Staycation på Hotel J - rummen
Staycation på Hotel J - rummen
Utsikten från terrassen

Relax och bastu på Hotel J i Tornvillan

Tornvillan byggdes 1889 som en pampig sommarvilla för den förmögne byggherren Erik Fredlundh. Den bytte ägare flera gånger genom åren och stod länge förfallen innan den totalrenoverades i mitten av 1990-talet. I källaren av denna pampiga Tornvillan finns nu hotel J’s bastu och relax som vi hängde i både efter vi checkat in och nästa dag efter frukosten.

bastu på Hotel J i Tornvillan
bastu på Hotel J i Tornvillan

Ett stort rum med vilstolar där det även fanns vatten och frukt, vill man dricka annat kan man ta med sig från baren vid receptionen. Själva bastun var en fräsch, relativt stor bastu som höll 75 grader, Denna är gemensam för kvinnor och män och ingår för alla gäster på hotellet.

Två duschar fanns utanför, perfekta att svalka av sig med på eftermiddagen när vi kom och det var kolsvart utomhus. Hade tänkt mig ett dopp i havet men fick vänta lite. .

bastu på Hotel J i Tornvillan
bastu på Hotel J i Tornvillan

Morgonen efter däremot tog vi en till lång bastu och denna gång hoppade vi i från bryggan istället – klart härligare i dagsljus. Runt 10 grader i vattnet – helt ok och ger en underbar känsla efter!

bastu på Hotel J i Tornvillan
bastu på Hotel J i Tornvillan
bastu på Hotel J i Tornvillan
bastu på Hotel J i Tornvillan

Frukost i Tornvillan på Hotell J

Frukosten serveras en våning upp från relaxen i Tornvillan, i form av en stor generös frukostbuffé. I dessa tider får man boka en tid för frukost vid incheckningen för att se till att inte för många gäster kommer samtidigt. En riktig vällagad frukost med exempelvis perfekt kokta ägg, nybakat surdegsbröd och bullar, färskpressade juicer och färsk frukt. Helt klart över snittet bland hotellfrukostar!

Frukost i Tornvillan på Hotell J
Frukost i Tornvillan på Hotell J

Sammantaget om Staycation på Hotel J

Riktigt mysigt hotell även nu på senhösten/vintern, med så fina rum, trevlig personal och riktigt bra frukost. Fin bastu med möjlighet till dopp i havet. Egentligen allt jag önskar av ett hotell!

Nästa gång måste vi även testa Restaurang J, eller kanske bara ta en båttur över till restaurangen någon helg!

Ta er till Hotel J

Ja, man tar sig till Hotel J på 30 minuter med båt från Nybrokajen. 12 minuter tar det med buss från Slussen. Om man som vi kom med egen bil finns gratis garage i huset med hiss direkt upp till rummet. Så smidigt!

Garaget på hotell J

Kuriosa – Namnet J

J är en seglarterm som kommer från beteckningen på en mätregel som användes på 1930-talet då Sir Thomas Liptons brittiska gentlemannaflotta ställdes mot amerikansk fighting spirit i America’s Cup. Än i dag anser seglingsexperter att J-båtarna är bland världens bäst konstruerade!

Besöket gjorde vi i samarbete med Nobisgruppen. Tankar och åsikter som alltid mina egna.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...