Med Nouvelair till Tunisien – direktflyg från Arlanda

Dela inlägget:

Direktflygen till Tunisien har just återupptagits igen och jag flög med Nouvelair till Tunisien den andra veckan efter premiärflygningen. Jag tog tåget från Dalarna direkt till Arlanda och sedan var det lite väntan på Arlanda innan det fyra timmar långa direktflyget till Tunisien!

Med Nouvelair till Tunisien

Nouvelair betraktas som ett charterflyg då det bara går en flight i veckan från Arlanda – på måndagskvällar. På Arlanda kan man inte checka in på Nouvelair via en automat utan behöver gå längst in i terminal 5 till ”Zon 7” för manual incheckning. Där görs passkontroll och incheckning. Passet kontrolleras sedan ännu en gång innan man når gaten där planet går ifrån. 

Ombordstigningen tog lite extra lång tid då många passagerare hade med sig flera handbagage och det blev så trångt i bagegehyllorna så man fick skicka ner en hel del handbagge till det vanliga bagageutrymmet. Jag gick på sist på flyget som vanligt och sen bar det iväg!

Med Nouvelair till Tunisien - direktflyg från Arlanda

Att flyga med Nouvelair

Planet är en Airbus A320 med tre säten på varje sida av mittgången. Det finns ingen premium eller business class utan alla säten är likadana – förutom de vid nödutgångarna som har mer benutrymme. 

Planet är rejält avskalat och det finns varken tv-skärmar eller uttag för laddare, så det gäller att ha med egen – uppladdad – underhållning.

Mat och dryck ombord Nouvelair

Man kan förboka mat vid bokning av flyget, vilket vi hade i vår bokning. Det var dock få passagerare över lag som fick mat såg vi. Kanske för att detta var ett så pass sent flyg med ordinarie avgångstid 21.30 och de flesta redan hade ätit middag innan de gick på. 

En helt ok flygplansmåltid som startade med räkor och grön sparris till förrätt. Fisken till varmrätt var riktigt god och desserten – en mastig chokladcreme fullt godkänd.

Hade man inte förbokat mat fanns en meny med lite snacks, men ingen riktig mat. Drycken ombord var otippat billig – 0,5 euro för en liten flaska vin om 18,5 cl – och 1 euro för en liten öl. Vinet var dock slut, men bubbel för 2 euro fanns – dock inte kylt. 

Nattflyg med tända lampor

En märklig sak denna flygning var att lamporna var tända hela resan detta flyg – som blev nattflyg. Flyget som skulle gått 21.30 var försenat så det gick först 23.00 – så vi var inte framme i Tunis före 02.00 lokal tid – 03.00 svensk tid. Mitt i natten med andra ord – men man gjorde ingen ordentlig nedsläckning av kabinen. Så här är tipset att ta med ögonmask – som jag helt hade missat att packa ner.

Nattflyg med tända lampor

Jag halvsov dock ändå genom flyget som gick rätt snabbt, och när vi landade fick piloten en stor applåd av stora delar av passagerarna – riktigt charter alltså! 

Inget visum eller avgift för att komma in i Tunisien

Det behövs inget visum för att som svensk komma in i Tunisien och man betalar heller ingen avgift för att få en stämpel i passet för att komma in i Tunisien. Bara stå i en kö, vilket gick rätt snabbt när vi kom fram.

Bagaget däremot tog väldigt lång tid att få, så jag var rätt mör när vi hade fått bagaget – då var klockan 03.00 lokal tid – alltså 04.00 svensk tid  

Inget visum eller avgift för att komma in i Tunisien

Det var perfekt att vi denna första natt hade boende på ett hotell relativt nära flygplatsen, med tanke på den sena ankomsten. Mer om det hotellet i ett kommande inlägg.

Sammantaget om att resa Med Nouvelair till Tunisien

Detta är ett snabbt sätt att ta sig till Tunisien men flyget är så avskalat det kan bli. Bara man vet det i förväg och tar med sig ögonmask, kanske något att äta och egen underhållning är det ett helt ok att flyga på. Jag tycker direktflyg är så smidigt att jag gärna försakar lite komfort – och skillnaden mellan denna typ av lågprisflyg och bolagen som flyger reguljärt dessa sträckor med ett byte är allt mindre!

Läs mer om Tunisien

Resan till Tunisien var en pressresa arrangerad av Tunisiens Turistbyrå. Alla tankar och åsikter är som alltid mina egna.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...