fbpx
Matochresebloggen
Matlagning Österrike SalzburgerLand skidåkning

Smaker och inspiration från SalzburgerLand

SalzburgerLand är ett förbundsland i Österrike som är ett av landets minst befolkade förbundsländer. – men som har flera av Österrikes populäraste skidorter. Huvudstaden i SalzburgerLand är Salzburg, men det är till skidorter som Zell am See, St. Johann, Saalbach och Obertauern många skidentusiaster reser på vintrarna för riktigt bra skidåkning.

Smaker och inspiration från SalzburgerLand

Men, det är inte bara för snön – utan också för den goda maten man väljer SalzburgerLand. Det finns såklart den rustika maten man är van vid – men även allt fler kockar och restauranger som fokuserar på mer innovativa rätter och menyer, med lokala råvaror i säsong.

Jag var bjuden nyligen på ett event med SalzburgerLand, där man tagit med stjärnkocken Florian Zillner från restaurang Flos i Zell am See.

Han och hans kollega hade med råvaror från SalzburgerLand och lagade en meny som hämtad från hans restaurang, där jag fick laga lite av förrätten ihop med dem.

Masterclass med stjärnkock från Zell am See

Florian inledde med att säga att han skulle ha en liten masterclass vid lunchen med de som ville – och jag anmälde mig som frivillig. Jag fick dock inte den mest utmanande uppgiften – jag skulle steka halvor av saltad äggplanta som var en del i en liten aptitretare! Men det var kul att passa på att prata lite med Florian – och det var första gången jag lagade mat inför en “publik”.

Efter att vi hjälpts åt med denna aptitretare, som blev en lyxig variant med störkaviar från SalzburgerLand, satte vi oss till bords.

Smaker och inspiration från SalzburgerLand
Smaker och inspiration från SalzburgerLand

Här serverades vi en riktigt god meny – hämtad direkt från Flos i Zell am See. Selleri med äpple och “bergsost” till förrätt, rådjurssadel med pumpa och lingon till varmrätt och en hasselnötsdessert med vit choklad och fläder. Så fräscht, intressant och gott!

Skidinspiration

Vid borden satt representanter från de olika regionerna i SalzburgerLand och att prata med dem gjorde mig så otroligt sugen på en skidresa ner till alperna. Säsongen har redan startat – och redan i december är i stort sett allt öppet!

Läs mer om SalzburgerLand på deras officiella hemsida. Och kanske kommer det även ett reportage här på bloggen så småningom!

Skidbilderna ovan är lånade från SalzburgerLand’s pressbank.

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar