Kästle RX10 WC CLASSIC SKIN – test i öppet spår!

Dela inlägget:

När jag körde öppet spår 90 i år hade jag uppgraderat min utrusning rejält. Från ett par gamla längdåkningsskidor jag köpte för över 10 år sedan (som jag visserligen gillade) till ett par Kästle RX10 med skins och snabbswitch för att ändra fästzon. Jag trodde att detta skulle göra åkningen roligare, men inte att det skulle bli så stor skillnad som det faktiskt blev och jag tog mig i mål!

Kästle RX10 WC CLASSIC SKIN

Kästle RX10 WC CLASSIC SKIN & KV+

Jag fick även komplettera med nya pjäxor (de gamla hade fel fästning) och även dessa var jag riktigt nöjd med – ett par KV+ som både var varma och jag fick inte det minsta skavsår under varken träningen eller det riktiga loppet.

Tillbaka till skidorna, Kästle RX10 WC CLASSIC SKIN, som man helt slipper behandla med fästvalla då de har skins på undersidan. Dessutom hade jag en snabbswitch så jag med ett snabbt vrid kunde flytta själva pjäxan framåt/bakåt för att justera fästzon. Jag kunde i början av Vasaloppsbanan ha maximalt fäste i den första backen som varar hela 2 kilometer. Där fick de flesta andra åkare saxa för att komma uppåt, jag kunde gå utan bakåtglid hela vägen upp och sparade massa energi.

Kästle RX10 WC CLASSIC SKIN

Väl på toppen ställde jag om fästzonen igen och fick då maximalt glid. Perfekt denna dag när det var plusgrader och lätt regn – här behövde man all hjälp som gick att få för att komma framåt!

Denna kombo – ett par riktigt lätta och stabila skidor med skins och en snabbswitch för att ändra fästzon var brutalt bra och gjorde loppet klart roligare än det skulle varit med sämre utrustning. Helt klart en investering som är värd att göra – och perfekt att nu ha två par skidor. Mina gamla kan jag ta fram när det är risk för skräp och grus i spåren – mina nya tar jag forstättningsvis när det är fina spår eller nya lopp!

Läs mer om längdåkning på Matochresebloggen.se

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...