fbpx
Matochresebloggen
Inrikesflyg på Seychellerna
Flyg Seychellerna

Inrikesflyg på Seychellerna med Air Seychelles till Praslin

Flyget till Seychellerna från Sverige tar lång tid och går med stora jumbojets. När man ska flyga vidare från huvudön Mahe är det med Air Seychelles i klart mindre flygplan, som ofta bara är uppe i luften en kvart. Jag tog en dagsutflykt till Praslin och La Digue och tog då ett tidigt morgonflyg till Praslin. En klart häftig upplevelse som påminner mycket om sjöflygplanen på Maldiverna, i storlek och typ av plan. Men på Seychellerna är det vanliga landningsbanor man använder – då öarna här är klart större än de små öarna på Maldiverna.

Incheckning till dessa plan går smidigt och snabbt, lite som det är på Bromma Flygplats. Efter en stund var det dags att gå på – och krypa in i de små sätena. 6 rader med två stolar på ena sida av gången och en på den andra.

Inrikesflyg på Seychellerna
Inrikesflyg på Seychellerna

Fantastisk utsikt!

Sedan flyger vi på ganska låg höjd ut från Mahe och har en riktigt intressant vy under flygresan!

Inrikesflyg på Seychellerna

En klart kul flygupplevelse och snabbt sätt att ta sig till småöar en bit bort från Mahe. Just till Praslin går det frekventa flyg och det kostar runt 2000 sek t/r. Till öar längre bort “the coral islands” som de kallas här – går flygen mer sällan.

Båt till Praslin från Mahe

Har man mer tid och ska till Praslin går det även färja över från Mahe som bara tar en timme. De går dock mer sällan, bara 1-2 gånger per dag.

Läs mer om Seychellerna

Flygresan till Praslin gjordes i samarbete med Visit Seychelles. Tankar och åsikter som alltid mina egna!

Du kanske också är intresserad av...

1 Comment

Lämna gärna en kommentar