Dykning på Seychellerna med Big Blue Divers

Dela inlägget:

Jag har dykt ganska mycket genom åren och gillar att ta ett dyk när jag reser, så jag såg till att planera in dykning på Seychellerna en av dagarna. Det finns ganska många dykcenters på huvudön Mahe – jag bokade på en av de största (men som ändå var ganska litet!) – Big Blue Divers som har sitt center vid stranden Beau Vallon på norra delen av Mahe.

Dykning på Seychellerna med Big Blue Divers

Vi samlades strax före 09.00 på dykcentret, provade ut våtdräkter, cyklop och simfötter och fick sedan hoppa upp på flaket till en pick-up truck som körde oss till dykbåten som låg vid en marina en kvart bort.

Dykning på Seychellerna

Här drog jag på mig den tighta våtdräkten och sedan kastade vi loss – ut mot dykstället. Vädret hade varit i lite ostadigt innan, men nu var det klarblå himmel och strålande sol. Delfiner hoppade utanför båten – så härligt!

Dykning på Seychellerna

Efter en halvtimme var vi framme vid den första platsen, omsorgsfullt utvald för att få bra sikt och lugna vatten. Jag tog på min väst med lufttuber och kasta mig baklänges ner i havet!

Vattnet är varmt och sikten var bra, så det var en bra första känsla. Vi gick ner till 18 meters djup och började sakta utforska platsen. Massor av små- och mellanstora fiskar och stora klippblock på botten som vi simmade fram emellan.

Efter en trekvart började min luft ta slut – först av allas som det nästan allltid är när jag dyker. Det är status bland många dykare att använda så lite luft som möjligt – för att kunna stanna kvar på botten längre, men jag brukar tycka att 45 minuter räcker – sedan börjar jag tröttna!

Precis som på Maldiverna så markerar man var man är med en orange avlång ballong man fyller med luft och skickar upp till ytan i förväg, så man inte blir överkörd av en båt just när man kommer upp!

Jag gick upp och sedan chillade vi på båten ett tag innan vi fortsatte till en annan plats i närheten för ett till liknande dyk. Jag såg mer fiskar och en stor ful muräna, men inget mer spektakulärt däggdjur. Har man tur här man kan se små hajar, stingrays, delfiner eller jättesköldpaddor. Men att dyka är verkligen som att vara ute på ett stort safari. Ibland ser man massor, andra gånger färre saker.

Nöjda med två härliga dyk åkte vi tillbaka till hamnen och jag till mitt härliga hotell för en massage!

Är du också sugen på dykning på Seychellerna? Två dyk en dag med all utrustning kostade 114 Euros, men det blir billigare om man bokar flera dagar på en gång. Ni hittar Big Blue Divers webbsida här.

Läs mer om Seychellerna

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...