Hotell i Stockholm med pool där barn får vara med!

Dela inlägget:

Att åka iväg på en staycation med familjen på ett hotell är är härligt sätt att sätt en guldkant på en helg eller ett lov. Byta miljö, slippa laga mat, diska eller bädda! Pricken över i:et för oss – när barnen ska med – är om hotellet också har en pool och relaxavdelning där barnen får hänga med in. Och på samtliga hotell kan man även komma som dagsgäst om man hellre föredrar det (även om man ofta får stor rabatt på entrén till spa och pool om man bor samtidigt).

Hotell i Stockholm med pool där barn får vara med!

Även om de flesta finare hotell med pool har åldersgränser runt 15-18 år finns det ofta tider när även yngre barn får hänga med. Under skollov utökas ofta tiderna ofta ännu mer. Här kommer mina bästa tips på hotell i och runt Stockholm med pool där barn får vara med!

#1. Clarion Sign med Selma City Spa – takpool mitt i city

Selma City Spa ligger på takvåningen av hotellet Clarion Sign, vid norra bantorget ett stenkast från Centralstationen. Här finns en takpool som håller 37 grader året om, en takbar på sommaren och en stor bastu inomhus. Dessutom ett stort nytt gym och en bra restaurang. Perfekt för en staycation!

Åldersgräns på spa:et: 16 år. Generösa tider när barn under 16 är välkomna: Måndag-fredag: mellan 12-15. Lörd och söndag: 09-12. Mer om öppettider för barn här. Läs mer om vårt eget besök på taket här.


#2. Elite hotel marina tower – med stor inomhuspool

Strax utanför city, ett par minuter med bil från Slussen ligger Elite hotel marina tower, beläget i en historisk kvarnbyggnad i rött tegel vid vattnet. Stort hotell med fina rum, en riktigt bra restaurang och Sturebadet Marina Tower – en filial till sturebadet.

I detta Sturebad finns en stor tempererad pool, ett bubbelbad, en stor bastu och ett haman. Åldersgräns i spa:et 16 år. Barntid 09:00–10:00. . Läs mer om vår staycation på Elite Hotel Marina Tower här.

Hotell i Stockholm med pool
Stor simbassäng

#3. Elite Palace Hotel – Vasastan – stans nyaste spa

I Vasastan ligger Elite Palace Hotel – med stans nyaste spa – Vana Spa. Här finns en stor pool, jacuzzi, ång- och torrbastu, aromarum, behandlingar för ansikte och kropp, spa-lounge med öppen spis och 300 kvm gym med konditionsmaskiner. Restaurangen i hotellet är den engelska puben The Bishops Arms – med ett stort utbud av öl och whisky. Åldersgräns i spa:et 16 år. Barntid 09:00–10:00.


#4. Elements Spa på Clarion Ringvägen

Elements Spa ligger i hotellet Clarion på Ringvägen och här har man en pool som startar inomhus med en del man kan simma utomhus i. I spaentrén ingår tillgång till relaxpoolen (bilder nedan) samt ång- och torrbastu.


#5. Havsbaden i Grisslehamn

90 minuter från centrala Stockholm med bil ligger hotell Havsbaden i Grisslehamn. Ett stort spahotell vid havet som förra året genomgick en stor renovering. Jag tog med min fru, son och en av hans bästa kompisar hit en mulen dag i somras och det var en fantastiskt härlig upplevelse – läs mer om det här, Mellan 14.00 – 18.00 är barn mellan 0-15 år välkomna och man kan välja att antingen bara lösa entré till badet, eller köpa ett helt paket med middag och övernattning. Läs mer om hotellet här.

Hotell i Stockholm med pool
Stor inomhuspool

#6. Yasuragi – för familjer med stora barn!

Yasuragi är ett fantastiskt japanskt spa som under vissa lov sänker åldersgränserna så barn får komma med. Under påsklovet – 619/4 – sänks åldersgränsen till 13 år. Njut av varma bad både inom- och utomhusbad, ett flertal bastus av olika typ, isbad och massor av behandlingar. Flera olika restauranger och hotellrum i japansk stil. Verkligen en plats att komma ner i varv på! Läs mer om påsken på Yasuragi här.

Läs mer om våra tidigare besök på Yasuragi:


Har du tips på fler hotell med pool där barnen kan hänga med? Kommentera gärna så lägger jag till dem!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...

Pelago takbar vid Slussen  – Stockholms hetaste takbar 2024

Pelago Takbar öppnade sommaren 2024 vid Slussen och blev snabbt sommarens snackis vad gäller takbarer. Inte bara för...