Spa och Teppanyaki på Yasuragi

Yasuragi – ett Japanskt spa, hotell och restaurang bara 20 minuter med bil från centrala Stockholm där det är fokus på avkoppling och återhämtning. Mobiler är bannlysta och det råder ett lugn direkt när man anländer som förstärks av naturmaterial och att alla gäster är klädda i identiska Yukatas – blå/vita japansk bomullsrockar.

Jag och min fru avslutade sista långhelgen innan skola och jobb drar igång på allvar igen med en eftermiddag/kväll med spa och Teppanyakimiddag på Yasuragi. Vi var här i somras hela familjen, men nu under julhelgen var det 16-årsgräns så vi lämnade barnen hos sina kusiner i Dalarna och åkte i förväg ner till Stockholm och Yasuragi bara jag och min fru. Mysigt med lite tid bara vi efter ett lov där vi i mest umgåtts hela familjen och släkt!

Yasuragi

Japanskt spa på Yasuragi

När man anländer till Yasuragi får man en Yukata, tofflor och badkläder och sedan är tanken att man startar med ett japanskt bad.  Nu när jag kom utan barnsällskap valde jag den tysta avdelningen för traditionell japansk tvagning där man sitter på små träpallar och häller hett vatten man häller över sig. Här finns även torr- och ångbastu och heta bad.

yasuragi spa

Ren och varm fortsatte jag ut till stora bassängen för lite simning, innan vi gick ut till de varma utomhuspoolerna. Det var rätt så mycket folk när vi kom men bara efter någon halvtimme droppade många av.

yasuragi spa
Min bokmal till fru passade på att läsa vidare i sin favvobok för tillfället medan jag tog en lite extra lång bastu…

yasuragi spa
Den stora simbassängen som omges av vilstolar och varma bad

yasuragi spa
Mysigt även på sommaren, men att sitta i varma bad när det är 5 minus ute är verkligen härligt!

yasuragi spa
Självklart kände jag mig manad att testa ”isbadet” också. Dock var detta inte stor chock för kroppen när utomhustempraturen var kallare än isbadet.
Efter ett par härliga timmar i spa:at fortsatte vi till restaurangen för middag!

Middag i Restaurant Teppanyaki

Sist vi var här åt vi buffén som var supergod, men nu var vi sugna på att testa Yasuragis Teppanyaki, där man sitter runt ett stekbord där kocken lagar till en femrättersmeny medan han småpratar med gästerna om både maten han lagar och japansk matlagning i stort. Gillar man matlagning är det kul att se hur kocken jobbar och att man enkelt kan ställa alla frågor man vill om ingredienser och tillagning.

Maten som lagas är på lokala råvaror, men med japanska smaker. Menyn ändras ungefär varannan månad och denna kväll fanns bland annat kammussla, fläsksida, torsk och ankbröst på menyn.

Yasuragi Teppanyaki

Yasuragi Teppanyaki
Kammusssla med dashi-sirap

Yasuragi Teppanyaki
Bakad fläsksida, sticklök och ingefära

Yasuragi Teppanyaki
Torsk med musselbuljong och räka

Yasuragi Teppanyaki
Ankbröst, chili och soja-glace

Yasuragi Teppanyaki
Plommondumpling, kanel, ingefära
Yasuragi Teppanyaki

Så läckert! God och vällagad mat med balanserade smaker och möjligheten att ta del av tillagningen är en stor del av behållningen.

En eftermiddag och kväll här kostar inte mycket mer än en avsmakningsmeny på en krog inne i Stockholm, men ger väldigt mycket mer för pengarna om man gillar varma bad och att basta lika mycket som man gillar japansk mat.

Praktiska detaljer:

Hitta hit: Man kan ta sig till Yasuragi med bil, båt eller buss. Läs mer här.

Kvällspaket: Nöjer man sig som vi med spa och middag kostar det från 1150:- per person plus dryck. Man kan själv välja om man vill äta Teppanyaki eller i buffetrestaurangen.  Vill man även sova över, äta hotellfrukost och spa:a vidare dagen efter kostar det från 1570:- per person.

Med barn: Vill man åka hit med barn är det ”Yasuragi for kids” både på sport- och påskloven i år. Hur det upplägget är kan ni läsa här.

Har du varit på Yasuragi? Vad tyckte du? Kommentera gärna!

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...

Mousserande vin från England – överraskande bra med en lång historia

Igår var jag hemma hos Storbritanniens ambassadör, i en stor pampig villa på Djurgården. Anledningen var att där...

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10 – Chef’s menu

Förra veckan hade jag och min fru vår 21:a bröllopsdag och firade det lite i efterskott med en...

Blood Orange Sour – Fredagsdrinken på Skeppsbron 10

Blood Orange Sour är Fredagsdrinken denna vecka, som skakades ihop på Skeppsbron 10 i Gamla Stan. De har...