Yasuragi Japanskt bad med ännu fler möjligheter till avkoppling

Dela inlägget:

Efter en omfattande ombyggnation öppnade den japanska badanläggningen Yasuragi åter upp dörrarna på nyårsdagen. På utsidan ser det likadant ut som tidigare, men inne i den stora anläggningen har man byggt om för att skapa fler möjligheter till avkoppling, renoverat restaurangerna och även lagt till en ny vegansk restaurang.

Jag tog med min fru hit en kylig Januarieftermiddag för att kolla in det nya badet och prova den nya menyn i a la cartérestaurangen. Vi har varit på Yasuragi flera gånger tidigare och gillar verkligen konceptet så det var svårt att se vad som skulle bli bättre. Men efter att ha tillbringat några timmar här förstår vi varför man satsat så stora resurser på att förnya badet, det är nu ännu mer platser för bad och avkoppling och designen känns ännu mer japansk.

Japansk tvagning på Yasuragi

Precis som tidigare börjar man besöket i badet med en japansk tvagning, där man sitter på låga träpallar och häller hett vatten över sig själv ur små trähinkar. Här finns nu även flera olika bastus och heta bad.

Japansk tvagning på Yasuragi  Japansk tvagning på Yasuragi Japansk tvagning på Yasuragi

Badmiljö inspirerad av japanska innergårdar

Efter badet fortsätter man in i den stora bad- och bastumiljön som är inspirerad av japanska innergårdar. Där det förut fanns en stor badbassäng finns nu istället ett par mindre bassänger, torr- och ångbastu och en iskall pool.

Yasuragi Japanskt bad Yasuragi Japanskt bad Yasuragi Japanskt bad Yasuragi Japanskt bad

Fotbad och sovbastu

Längre in finns ett japanskt fotbad och en sovbastu där man med gott samvete kan slumra till. Här finns även en grund bassäng byggt vid berget som Yasuragi vilar på.

Sovbastu på Yasuragi Fotbad och sovbastuYasuragi Japanskt bad

 

Nyrenoverade restauranger på Yasuragi

Efter att ha njutit av badet fortsatte vi upp till à la carte restaurangen där man serverar en trerättersmeny som ingår i ”kvällspaketet” man kan köpa om man inte bor kvar här.

Man väljer själv rätter från fyra olika förrätter, varmrätter och desserter och självklart är det japanska rätter på menyn. Riktigt goda och intressanta rätter. Jag startade med en tartar på halstrad kammussla och lättrökt lax som serverades med rökt majonnäs, kimchi, savojkål och rispapper. Supergod! Min fru tog en maki med hummer, avocado, salladslök, gurka, sojamajonäs och srirachasås som var helt perfekt.

 Middag på Yasuragi  Middag på Yasuragi  Middag på Yasuragi  Middag på Yasuragi

Till varmrätt valde min fru pannstekt kycklingbröst med tryffelteriyakisås, rostad blomkål, pak choy och friterad sötpotatis som var bra, men jag gillade min torskrygg ännu mer – med bakad kål, sesamsjögräs samt picklad fänkål och tonkatsusås med rött ris. Supergod!

 Middag på Yasuragi  Middag på Yasuragi

Även desserterna var riktigt bra och det var svårt att bestämma vilka vi skulle välja. Till slut föll valet på en yuzucurd med mördegssmulor, hallon och lakritsmaräng och en chokladkaka med ingefärskola, blodapelsin och pistage. Så läckert!

 Middag på Yasuragi  Middag på Yasuragi

 

Mer bad och bastu…

Vi hade bokat en ganska tidig tid för middag och rätterna serverades snabbt, så när vi ätit klart återvände vi till badet. Nu var det helt tomt här så vi hade det i stort sett för oss själva.

Yasuragi Japanskt bad

Jag älskar verkligen detta bad och kan varmt rekommendera en kväll här med bad, bastu och middag!

Åldersgräns på Yasuragi – 16 år

Yasuragi har en åldersgräns på 16 år, men har tidigare haft veckor på sommaren där barn är välkomna – ”Yasuragi for kids”. Vill du läsa mer om hur det är att ta med barnen under en sån vecka finns ett tidigare reportage om just det här!

Vårt besök gjordes i samarbete med Yasuragi, men åsikter och tankar är som vanligt mina egna.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...