Restaurang Stim på Narvavägen – kolgrillat från havet

Dela inlägget:

Restaurang Stim på Narvavägen öppnade i slutet av 2017 i det klassiska Östermalmscafét Oscars tidigare lokaler. Här är det mest fisk och skaldjur som gäller, förutom några få kötträtter på menyn. Restaurangen drivs av Pelle Johansson som även driver Gulddrakevinnaren Sekt på Runebergsgatan 1. Här på Östermalm är det dock ingen sekt som serveras, beställer man bubbel finns bara champagne – men öl finns i vanlig ordning – några på fat.

Restaurang Stim på Narvavägen 

Jag har inte hört alls mycket om Restaurang Stim, men såg av en händelse att de just nu kör halva priset på maten, så jag lockade med en kompis hit i veckan för en middag (istället för bara en öl efter jobbet som först var planen!). Ett bra materbjudande är faktiskt en anledning att våga sig på (för mig) nya krogar!

Det är inte helt enkelt att hitta restaurangen. Adressen Narvavägen 32 delar de med två andra restauranger och ovanför entrén sitter fortfarande Oscars-skylten i neon. (Bostadsrättsföreningen som äger huset anser att skylten är unik och inte får bytas ut!). Men letar man efter Oscars istället för Restaurang Stim är det enkelt.

Jag kom lite tidigt direkt efter jobbet och kunde passa på att fota den vackra lokalen innan några andra gäster kom. Vissa detaljer är bevarade från tidigare, som den gamla entren. I övrigt har man renoverat med finess. Snyggt och platser både för större sällskap och par.

Restaurang Stim
Restaurang Stim

Maten på Restaurang Stim

Här finns förrätter som ostron, krabba eller tonfisk. Från kolgrillen bland annat piggvar, röding och gös till varmrätt samt en rad grönsakstillbehör man beställer separat. Ett par desserter, ost och tryffel. För att slippa välja kan man låta kockarna göra det. Menyn “Köket väljer” kostar i vanliga fall 515:- per person och då får man två halva förrätter, en varmrätt och en dessert. Vår servitör talade sig varm för detta alternativ så vi gick på det. 

Restaurang Stim

Förrätter – först en frasig krabbkrokett – som var så läcker att vi skulle kunnat ätit fem var. Sen tunna skivor av lätthalstrad tonfisk med ratatouille, kapris och oliver . Otippad kombination, men riktigt god. Till dessa drack vi en tysk fatöl.

Till varmrätten – gös med surkål, sidfläsk och rödvinssås-  föreslog vår servitör ett rött Cotes du brain – La 50/50 – som var en perfekt match. Finns tyvärr inte på systemet, annars skulle jag köpt ett par flaskor. Supergott – passa på att beställa om ni också går hit!

Desserten – lakritspudding med hallonsorbet och halloncoulis var len och god, men kunde haft klart mer lakritssmak. 

Restaurang Stim
Restaurang Stim
Mätta och nöjda!

Sammantaget, en riktigt god meny och mysig restaurang. Just nu tycker jag alla som är friska och inte tillhör riskgrupper ska fortsätta att gå ut och äta så inte alla restauranger går under. Smart agerat att nu ge rabatt på maten för att ge ytterligare incitament att äta ute! Vi körde på med några öl och vin till maten så notan ändå hamnade på 1400:- med dricks för oss två, dvs en bättre deal för restaurangen än om vi hade tagit take away. Och vi tvättade oss såklart supernoga innan vi satte oss tillbords och hälsade med en armbågknuff istället för kram. Märkliga tider detta!

Fakta: Adress: Narvavägen 32. Öppet Tisdag till Lördag från 17:00. Deras webb hittar du här,

Fler krogar som just nu kör kampaner på maten: That’s up har gjort en sammanställning. Kolla in den här,

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...